Pascal de Baar vermaakt gretig publiek met zijn verzamelde avonturen in de Dakar. Het vat aan verhalen van de hoofdpersoon is zo groot, dat hij besloten heeft er een drieluik van te maken. Op 14 maart 2019 was de eerste Dakaravond in wegrestaurant De KAR nabij Klarenbeek. Eigenaar Jan de Croon had het ter ziele gegane wegrestaurant nieuw leven ingeblazen en kon wel wat P.R. gebruiken. Het werd een groot succes en de zaak stond afgeladen vol. Gisteren was er speciaal voor de gelegenheid een tent geplaatst aan de achterkant van het restaurant, waarin het evenement zich afspeelde. Het was tot in de puntjes verzorgd. Daar waar Pascal die eerste avond vooral vertelde over zijn avonturen op de motor, ging het nu (31 januari 2020) over de ervaring in de vrachtwagen. Het begon ooit met een ex-Hans Bekx DAF, die de bijnaam ‘De Buffel’ had. Daarmee reed hij als snelle service voor het team van Van Deijne. Later werd de truck grotendeels opnieuw gebouwd en kreeg hij een opvallende chroomlook cabine. Met deze ‘Silver Bullet’ verhuisde Pascal naar het team van McRae die met meerdere buggy’s de Dakar in ging. Na weer wat jaren en vele avonturen werd De Baar ‘waterdrager’ voor het Eurol Veka Man team. Toen hij na drie jaar klaar was met bepaalde keuzes die gemaakt werden, werd hij door Jack Brouwers overgehaald om in zee te gaan met Mammoet Rallysport die destijds drie nieuwe Ginaf’s aan het bouwen was. Bovenstaande is slechts een zakelijke opsomming. De soms onnavolgbare anekdotes, foto’s en video’s die de vertelkunsten van De Baar ondersteunden zijn hier niet te omschrijven. Daarvoor moet je er toch echt zelf bij zijn geweest. 300 mensen genoten zichtbaar van een stukje Dakar in De KAR en er volgt nog een derde avond (datum nog onbekend) waarin Pascal de Baar zal vertellen over de periode waarin Mammoet Rallysport een ambitieuze alliantie aanging met het Tsjechische MKR en Renault. Dat verhaal zal doorlopen tot en met de recente overstap naar Riwald Dakar. Wij van Rallytrucks kunnen niet wachten en zullen er zeker weer bij zijn. Dank aan Jan de Croon voor de gastvrijheid en natuurlijk Pascal de Baar voor het delen van zijn verzamelde avonturen.

Steun ons!