Fried van de Laar Racing legt lat prachtig hoog

DAF CF Euro 6

Terwijl de dagen duidelijk korter worden en we officieel de zomer achter ons laten, rijden Alex Miedema en ondergetekende weer eens richting Neerlands zenuwcentrum wat Dakar betreft: Brabant. Dit keer mogen de Rallytruckmannetjes nieuwe grond betreden. De navigatie staat gericht op Best.

DAF CF Euro 6

Na een lunchje bij een lokale snackcorner rijden we strak op tijd de parkeerplaats op van Aannemersbedrijf Fried van de Laar. We worden vriendelijk ontvangen en middels een lift met bestrating (zo maak je weer eens wat mee) komen we, genavigeerd door Ben van de Laar, uit bij een grote vergadertafel in een grote kantoorruimte. Keuze zat qua zitplaatsen en afstand houden is geen enkel probleem. Na een korte kennismaking schuift ook Jan van de Laar aan. 

Al jaren is Fried van de Laar Racing Team actief in de truckrallysport. Aannemer Fried van de Laar uit Best begon in 2013 aan het Dakar avontuur met een oude Jumbo DAF van Frits van Eerd. In 2016 werd het rallystuur overgedragen aan zoon Jan die in een nieuwe DAF rallytruck ten strijde trok.

Fried van de Laar overleed begin februari van dit jaar, na een strijd van 2,5 jaar tegen kanker. In het kantoor staat een prachtig groot portret van senior ter nagedachtenis. Broers Ben en Jan zetten het aannemersbedrijf en het door hun vader Fried opgerichte rallyteam vol ambitie en passie voort.

Afgelopen jaren behaalde het team met de DAF rallytruck zeer verdienstelijke resultaten. Stapsgewijs gingen de prestaties van goed naar beter, maar de DAF zat aan het maximum. Er werd een plan gesmeed om met een andere truck de prestaties nog verder te kunnen verbeteren. Door meerjarige samenwerking met Fontys minor motorsport engineering en Team De Rooy wordt de lat prachtig hoog gelegd. Ben van de Laar heeft ons verteld over de ontwikkeling in de afgelopen maanden en de plannen voor de toekomst. Wij kunnen niet alles prijsgeven, maar hopen hier spoedig uitgebreider over te mogen schrijven.

Terwijl er qua Dakar veel Corona gerelateerde vraagtekens zijn, is één ding duidelijk: Fried van der Laar Racing gaat na goed en beter, nu op voor Best! 

DAF CF Euro 6

De oude DAF staat rallyklaar te koop, inclusief complete set onderdelen. Meer verkoopinformatie: truck@friedvanderlaar.nl