Vandaag was weer een echte Kamaz-dag, de Russische veteranen bezetten het hele podium: winst voor Mardeev, Sotnikov een minuutje trager op plek twee en op de derde plek vinden we Shibalov. Viazovich, de laatste jaren toch de belangrijkste uitdager van Kamaz, moest vandaag helaas definitief opgeven met zijn MAZ, ook geen snelle service meer voor teammaat Vishneuski dus. Vishneuski werd wel vijfde, achter Loprais in zijn Praga. Karginov en Macik zijn ook vaste waarden in de top 10, maar drie Nederlandse teams daar zijn we niet meer gewend: Martin van den Brink 8, Pascal de Baar 9 en Gert Huzink 10.

Geplaatst door МАЗ op Vrijdag 8 januari 2021

Achterin de top 10 was het nog een spannende strijd tussen de door Mario Kress gebouwde Renaults. Toen Gert Huzink vast kwam te zitten en Pascal de Baar hem ging helpen waren de kaarten geschud, de als twaalfde gestarte Martin van den Brink ging de concullega’s zowel fysiek als in de timing van de dag voorbij. Martin: “We zijn Pascal en Gert allebei voorbij gereden in een persoonlijk duel! We zijn samen naar de finish aan het vechten geweest.”
Zo soepel als het voor senior ging, zo lastig is en wordt het voor Mitchel vandaag. Hij kon pas heel laat aan de proef beginnen doordat hij al vóór de start een kapotte stuurpomp had. Maar, belangrijkste, hij is gestart. ’s Nachts door de duinen zal lastig worden dus dik kans de de jongste coureur samen met zijn teammaten Mouw en Schuurman in de woestijn overnacht om morgen verder te gaan: doordat het dan de rustdag is hebben ze tot 14:00 om te finishen. Ze verliezen dan uiteraard wel kostbare tijd om de auto voor de tweede helft van het feest te prepareren.

Steun ons!

“We hebben de rustdag gehaald! Alles duinen, we hebben gevochten als leeuwen. Én we hebben Gert nog los moeten trekken, amateurs”, vertelt Pascal de Baar met een flinke knipoog. “De laatste twee dagen waren uit het boekje!”

Geplaatst door Riwald Dakar Team op Vrijdag 8 januari 2021

Bij de Dust Warriors vandaag ook weer een flink avontuur. Corné van Drunen: “William (die heen en weer reed tussen bivak en Koot, red.) had geen problemen, we hebben vóór de start Koot service verleend omdat die vannacht niet in het bivak is geweest.” Op het moment van schrijven zijn de beide trucks nog onderweg. We hadden ook nog beloofd op het avontuur van het team in etappe 5 terug te komen. William van Groningen afgelopen nacht via whatsapp: “Vanochtend weer op pad, met de DAF en Iveco samen onderweg naar de start. Loopt onderweg naar de start een wiellager vast in de naaf, dus weer aan de kant en repareren met hulp van het Firemen team. Daardoor waren we een uur te laat bij de start, waarop we gediskwalificeerd waren voor het rijden in de Dakar. Maar !!!Met hulp van Corné, specialist monteur van de Rooy, die alles heeft gedaan om ons toch weer te laten starten , super blij mee en Corne is nu hoofd communicatie geworden bij ons team !!!!!!! En de DAF die rijd nu nog steeds in de duinen en zal over 2 /3 uur waarschijnlijk binnen komen als alles goed gaat”

Foto Firemen Dakar Team

Morgen is het de rustdag, waar de laatste teams nog aan zullen komen, en wie er al is zijn wonden van de afgelopen zware week kan likken, om vol goede moed de tweede week tegemoet te gaan. Als onze gegevens kloppen komen nog maar drie Nederlandse truckteams in aanmerking voor een medaille. Hopelijk komen ze de komende week allemaal ongeschonden door en kan nog iemand voor een stunt zorgen!