Vandaag is de verjaardag van Ales Loprais. In 2015 vierde hij dat nog door de etappe te winnen met zijn Veka MAN, dit jaar moet hij het doen met een zesde plek: Kamaz leek simpelweg onoverwinnelijk. Het Russiche team bezet de eerste drie én de vijfde positie in de etappe van vandaag, alleen Vishneuski kon er nog tussen komen met zijn MAZ.

Итоги 7 этапа: На всех путевых точках на первых трех позициях располагались только камазовские экипажи. Представители…

Steun ons!

Geplaatst door Спортивная команда "КАМАЗ-мастер" op Zondag 10 januari 2021

Martin van den Brink was weer de beste Nederlander: zevende in de etappe en zevende algemeen. De equipe heeft drie kwartier achterstand op de nummer zes, terwijl de hete lucht van drie achtervolgers al in de nek te voelen is, maar de Harskamper laat zich niet gek maken. Martin: “We hebben lekker doorgereden en niets meegemaakt. De route bestond uit veel zand, maar ook veel stenen. We zijn keurig uit de problemen gebleven. Het is mooi dat we ook voor de twee Tatra-teams zijn geëindigd. We kunnen niet anders dan tevreden zijn.” Terwijl u dit leest zijn  Martin, Wouter en Daniël druk aan het sleutelen aan de auto, de serviceteams mogen er immers niet bij halverwege deze marathon-etappe. Mitchel van den Brink is inmiddels ook gefinisht met de Volvo FMX, bijna 4 uren achterstand lijkt veel maar het staat wel garant voor een 22e plek.

Foto Eurol

Waar Martin van den Brink erg voorzichtig rijdt, doet Gert Huzink met het rode startnummer 511 dat niet, hij is immers toch al uitgevallen… Dat ging een tijd goed, maar inmiddels staat de truck al weer een tijd stil. Pascal de Baar (515): “Wij zijn binnen! Gert heeft de motor weer kapot… Wij hadden een klapband, die sloeg de hoofdschakelaar kapot. Al met al hebben we 50 minuten stil gestaan. Ook dat is Dakar. Algemeen hebben we geen plaats verloren. Nu tanken en eten, daarna nog wat repareren en slapen. Op naar dag 8!”

Foto WhatsApp

William van Groningen startte vandaag als 24e met zijn Dust Warrior Iveco, en kwam als twaalfde weer binnen, een hele knappe prestatie! Hij was daarmee vandaag de tweede Nederlander en mag mogen dus ’tussen de grote jongens’ starten.

Foto Co de Wit.

William de Groot stond na 50 kilometer een tijd stil, maar rijdt inmiddels weer. Vorige week was het team de meeste dagen verrassend goed, met kon de aansluiting bij de Nederlandse toppers houden.

Foto Firemen Dakar Team

De tweede helft van de Marathon-etappe voert morgen, maandag 11 januari, van Sakaka naar Neom, 375 getimede kilometers.

We sluiten af met het trieste nieuws dat Hubert Auriol vandaag in Parijs op 68-jarige leeftijd is overleden aan acute hartproblemen. Auriol was al langer ziek. Hij won de Dakar twee keer op de motor, één keer met de auto en was van 1995 tot en met 2003 directeur.