Als onderdeel van Truck Team Holten staat Truck Team Müller voor de achtste keer aan de start van de Breslau Rally. Voor de gemiddelde Dakar volger is het wellicht een onbekende naam, maar wie ietsje verder durft te duiken in de wereld van off-road rallytrucks zal wel weten dat zich met Truck Team Holten een mooi team heeft ontwikkeld op de flanken van de Sallandse heuvelrug. De wat!? De Sal-land-se heu-vel-rug! Het is dat we niet gesponsord worden door de locale vvv, anders had ik nu geschreven dat het een absolute aanrader is dit nationaal park tussen Hellendoorn en Holten te bezoeken. De schitterende bossen en heidevelden op de Haarler-, Konings-, Noetselen- en Holterberg nodigen uit tot wandelen, fietsen of gewoon rustig tijdverdrijf. Dan zou ik ook schrijven dat de Hellendoornse berg buiten het nationaal park valt, maar wel bij de Sallandse heuvelrug hoort. Maar goed, ik laat dat nu maar achterwege….

Eén van de drijvende krachten achter dit sympathieke rallyteam is ondernemer Anton Müller. Hij geniet zichtbaar van dit serieuze “uitje”. Fysieke problemen maken het onmogelijk zelf nog achter het stuur te kruipen van “zijn” Scania frontstuur rallytruck. Jeroen Müller, Guido Vredenberg en Jeroen Assink vormen nu een gedreven, goed op elkaar ingespeeld team. Daar omheen is alles tot in de puntjes geregeld. Zelfs de catering is top en de nieuwe werkplaatstrailer van European Truck & Trailer Service kan door een ringetje gehaald worden. Al jaren is het vrijwel dezelfde groep mensen die samen het Poolse rallyavontuur aangaan. Het vraagt van alle betrokkenen veel tijd en energie, maar het gevoel van saamhorigheid en plezier geeft daar een ruime beloning terug. De rally uitrijden is vanzelfsprekend het gezamenlijke en bindende doel. Daarvoor zijn in de afgelopen maanden bergen werk verzet. Over bergen gesproken; had ik al iets verteld over de Sallandse heuvelrug?

De Breslau rally gaat zondag 25 juni van start en loopt tot vrijdag 30 juni. Rallytrucks zal dagelijks verslag doen van de wedstrijd bij de trucks.