Ooit ging Gerrit Zuurmond tijdens een reis met sponsoren naar de Dakar rally. En ja hoor…. Hij ging voor de bijl. Via Gerrit van Werven en een Ginaf (stiekem een Becx DAF 🤫) nu al jaren achter het stuur in een MAN rallytruck en niet meer weg te denken uit de wereld van truck rallysport.

Ieder team is natuurlijk meer dan de drie personen in de cabine. Zo is in de loop van de jaren een hecht clubje mensen ontstaan die binnen het Rainbow Truck Team de boel letterlijk en figuurlijk draaiende houden. Van monteurs tot mensen die alles er omheen regelen. Er komt gewoon veel bij kijken om een deelname aan een off-road rally voor elkaar te krijgen.

Met zeven personen is het team vorige week naar Marokko afgereisd voor deelname aan Rallye du Maroc. Samen met locale monteur Ismail Bafda is het onvergetelijk avontuur daar mogelijk gemaakt. Het rallyteam met rijder Gerrit Zuurmond, navigator Tjeerd van Ballegooij en monteur Klaas Kwakkel weten door ervaring aardig goed waartoe ze in staat zijn en beheersen het spel van regelmaat steeds beter.

Het resultaat is ondergeschikt, maar toch motiverend. De rally kende een pittig startveld, maar het Rainbow Truck Team schoof de laatste dagen mooi op via een vierde naar zelfs de tweee plek in het algemeen klassement. Met een klassementsleider die gediskwalificeerd is en nummer twee die veel tijd verloor in de laatste etappe werd die prachtige podiumplek verrassend in de schoot geworpen van het Rainbow Truck Team. Dat is echt een buitengewone prestatie zijn en beloning voor de inzet van het hele team. Niet alleen daar, maar ook van de mensen die in het voortraject hun beste beentje hebben voorgezet.