De ontwikkeling van Truck Team Müller is opmerkelijk. Als vaste deelnemers aan de Breslau rally leek het sportieve verhaal te stokken. Met de Scania viel het team al snel uit in de Poolse rally van 2023. Vervelend als je daar een heel jaar sleutelen in gestoken hebt, maar aan realiteitszin ontbreekt het niet. In de koppies van de mannen die het hechte team vormen was allang bekent dat ze aan de limiet zaten met hun good old Scania.

De Scania tijdens de Breslau rally 2023

Al voor de Breslau van 2023 werd besloten dat er een tweede truck bij zou komen. Na de Poolse rally werden vervolgens in alle rust wat opties naast elkaar gelegd en mogelijkheden gewogen. Bij Hamer Rally Team kwam een DAF vrij en na wat overleg en onderhandelen werd de koop gesloten.

De “Hamer DAF” in een nieuw jasje gestoken

Teameigenaar Anton Müller wist toen ook al dat hij op den duur nog zo’n DAF rallytruck wilde aanschaffen. Dat is natuurlijk veel efficiënter qua onderdelen. De ouwe trouwe Scania zou met pensioen gaan, maar werd toch weer grondig aangepakt om nog één keer te shinen in de Breslau rally van 2024. Zo was in ieder geval het plan tot zich aan het einde van het vorige jaar een buitenkans aandiende.

In al het afwegen van opties na de Breslau, was er ook contact geweest met Rally Team Dust Warriors. Die hadden, net als Hamer, ook een DAF te koop. Toen die truck in december nogmaals werd aangeboden voor een gunstige prijs, besloot Müller door te pakken. Zo zijn er nu plots twee DAF rallytrucks in bezit van Truck Team Müller. 

De Scania werd doorverkocht aan een nieuw team. Dat team zal richting de Breslau rally in juni samen met Truck Team Müller optrekken. Zo hoeft het team de truck waarmee het allemaal begonnen is niet helemaal los te laten en kan deze alsnog een keer shinen in de Poolse bossen en zandpaden. Bovendien erg leuk dat de Scania weer een nieuw team mag introduceren in de off-road rallysport.

Truck Team Müller met de twee “nieuwe” rallytrucks

Maar goed, er wachtte nog een mooie ontwikkeling voor Truck Team Müller. Daarvoor moeten we even terug naar de aangekochte DAF van Rally Team Dust Warriors. Zij hadden die truck twee jaar geleden al ingeschreven voor de Carta rally. Eerst was er corona en vorig jaar speelden privé omstandigheden het team uit Nieuw-Vennep parten. De inschrijving is hierdoor twee keer doorgeschoven. Door de verkoop van de DAF lag er zo plots ook een inschrijving bij een heuse woestijnrally voor het oprapen. 

Na overleg binnen het team werd besloten die inschrijving over te nemen. Truck Team Müller is nu van 3 tot en met 9 maart voor het eerst buiten Europa actief en zal kennismaken met heuse woestijnduinen. Het team neemt deel met de “Hamer DAF”. Zonder sportieve druk gaat het team die truck leren kennen en er ervaring mee opdoen in de duinen. Ze hebben geen idee wat ze daar van kunnen verwachten. Al doende zal men leren. Zo is het team richting Marokko getrokken: Onbevangen en erg nieuwsgierig naar wat te wachten staat.

Truck Team Müller samen met Rally Team Dust Warriors in het eerste bivak van de Carta rally (foto: Martin Roeterdink)

Terwijl in Nederland de “groene DAF” in eigen teamkleuren word gespoten, zal rijder Jeroen Müller met companen Jeroen Assink en Guido Vredenberg de “Hamer DAF” de sporen geven op Marokkaanse bodem. Hopelijk houden ze de boel enigzins heel, want na de Carta rally zullen beide DAF’s geprepareerd moeten worden voor de Breslau. Wij wensen het team een mooi en leerzaam avontuur toe en geven natuurlijk ons basisadvies: Gas d’r op!