Op het immense bivak van de Breslau rally staan veel bijzondere voertuigen. Naast deelnemende trucks en auto’s ook assistentievoertuigen. Vooral een paar klassieke voertuigen uit het voormalig Oostblok en vele Unimog’s pakken de aandacht.

Foto: André Nijemeisland

In de geest van Alex Miedema

Prachtig om zo een rondje bivak te doen. Hier een fotografische bloemlezing in de geest van rallytrucksmannetje Alex Miedema die helaas niet aanwezig is dit jaar. Als ware auto- en truckspotter legt Alex alles op wielen vast op de gevoelige plaat. Dat heeft tot de gewoonte geleid bij zijn afwezigheid deze rol zelf op me te nemen. Hierdoor ga je nog meer zien dan anders. Werkelijk prachtige pareltjes die ik anders waarschijnlijk voorbijgelopen zou zijn. Een ode aan de voertuigen en aan Alex:

Cross Country

De 16 rallytrucks die meedoen in het Cross Country klassement vragen onze meeste aandacht. Met 11 Nederlandse deelnemers is ons landje toch maar weer mooi vertegenwoordigd. Veel (ex) Dakartrucks, maar ook een paar trucks die juist specifiek gemaakt zijn voor de Breslau rally.

Extreme Klasse

Assistentie trucks Nederlandse truckteams

Truck Team Müller, Van de Krol, Holten en Rally Team Dust Warriors hebben een imposant stel asssistentievoertuigen meegenomen. Andere teams doen het wat bescheidener, maar ook daar is “mooi spul” aanwezig. Van hospitality trailer tot mobiele werkplaats en alles wat er tussenin zit.