2008 was het jaar waar de Dakar rally af werd gelast. Alle trucks en andere voertuigen stonden al klaar in Lissabon toen dat bekend werd. Dat veroorzaakt dus het bizarre effect dat er een heleboel rallytrucks waren dat jaar, maar zonder dat ze ooit wedstrijdkilometers reden. Op de Racing Expo in Leeuwarden van februari 2008 waren een viertal GINAF trucks te zien die vanuit Lissabon direct weer naar Nederland waren gekomen.

Anne Kies uit Appelscha was de beoogd coureur in de ‘621’, de zogenoemde ‘hoge GINAF’ die in Afrika erg succesvol was bij Ginaf Rally Power.
Dit was voor zover ik weet één van de eerste vierassers bij een Nederlands ondersteuningsteam. De M4446-S had er al een werkzaam leven als kipper opzitten, voor hij bij GINAF het uiterlijk van een X-serie en een rally-uitrusting kreeg.
De beide GINAF M3331’s uit het support team van Deijne Dakar hadden naast een gemoderniseerd front zelfs een DAF logo op de snoet geplakt gekregen.
Vanuit 2008 perspectief gezien een naam uit het verleden (Theo van de Rijt) en een naam uit de toekomst (Aart Schoones) van de Dakar op deze truck.
Deze truck zou later doorschuiven naar Ginaf Rally Service, maar nog steeds met dezelfde taak: wegenwachter voor de Ginafs in de rally.
Het zou verdrietig zijn de enige aanwezige Dakar ‘zjiepke’ niet te tonen in dit artikel, de KIA Sorento van het Flevo Dakar Team.

Steun ons!