Donderdagavond 12 september 2019 hield Gert Duson van de Morocco Desert Challenge een presentatie over zijn rally voor de Nederlandse deelnemers. Niet om ze te overtuigen mee te doen, de rally was niet lang na het openen van de inschrijvingen al compleet volgeboekt, maar om te informeren. Zo werd uitvoerig stil gestaan bij de route .

Robert Baarda en ikzelf zijn namens rallytrucks.nl natuurlijk vooral geïnteresseerd in de vrachtwagens. Er zijn weer 35 wedstrijd-deelnemers, waarmee het de grootste truckrally is. De route wijkt zo hier en daar af van de rest van de deelnemers, om de kans dat ooit een truck die over een duin heen springt op een gevallen motorrijder landt zo klein mogelijk te maken.

Steun ons!

Onder de deelnemers zitten weer veel oude bekenden. Zo staan de MAZ mannen weer aan de start, maar ook Vick Versteijnen, niet met een De Rooy Iveco, maar met zijn eigen Scania torpedo. Omdat de strijd met de fabrieksteams voor een amateur natuurlijk niet te doen is, zijn er voortaan subklassementen bij de trucks. Een amateur kan als hij wil wel inschrijven bij de pro-klasse, maar omgekeerd mag een team met fabriekssteun dat niet bij de amateurs. Verder is er ook nog een klasse voor rallytrucks van 20 jaar en ouder. Een ander nieuwtje is dat er in de herfst van 2020 nóg een rally georganiseerd gaat worden door Duson en zijn team. We mochten nog niet vragen in welk land dat is, kritische journalisten als we zijn hebben we dat dan ook niet gedaan