Dakarspeed, het team van Maurik van den Heuvel doet voor het tweede jaar op rij niet mee aan de Dakar rally. Vorig jaar kroop Maurik achter het stuur van een De Rooy Iveco. Dat beviel op zich prima, maar voor dit jaar liep het anders. Martijn van Rooij is de technische man bij team Dakarspeed. Hij is de chef werkplaats en onderhoudt de Scania rallytruck met de stoere torpedo neus. Al voor de Dakar van 2019 was er een plan voor de bouw van een nieuw rallymonster. Door
de overstap van Maurik naar Team De Rooy leek het project voorgoed van de baan. Nu er echter geen vervolg bij De Rooy komt, heeft Martijn de opdracht gekregen het plan nieuw leven in te blazen en is er begonnen aan de bouw van die nieuwe truck. Het doel is om deze serieus te testen in de Morocco Desert Challenge dit voorjaar.

Op zijn facebookpagina gaf Martijn wat teasers weg.
Foto’s van de in aanbouw zijnde truck, zonder te veel informatie weg te geven. Zo waren er details van de cabine te zien die ons de nieuwsgierigheid deed aanzwengelen. Als behoorlijke truckfans kwam ons deze namelijk niet bekend voor. We namen de uitdaging aan en als echte onderzoeksjournalisten zijn we er achter gekomen. Het is namelijk een…. Oh damn; we mogen het helaas niet melden! Sorry, maar we doen gewoon mee in de spanningsopbouw. Wat we wel kunnen melden is dat het een bijzondere truck wordt. Een unieke torpedo met veel beproefde techniek. Onze onderzoeksjournalistiek maakte dat Martijn van Rooij erg benieuwd was hoe we wisten wat we nog niet konden weten. Leuk compliment en zo kwam het tot een recent bezoek aan team Dakarspeed. We namen een kijkje in de keuken en spraken uitgebreid met Martijn over zijn werk en passie voor het bouwen van rallytrucks. In een uitgebreider artikel komen we daar later op terug. Voor nu kunnen we zeggen dat de mannen van Dakarspeed hard bezig zijn om dit voorjaar de truck te kunnen presenteren. Blijf ons en team Dakarspeed volgen en maak je op voor een opvallende nieuwe rallytruck van eigen bodem.

Met dank aan Martijn van Rooij en Team Dakarspeed. Tekst Robert Baarda, beeld Alex Miedema.