Jaren terug vroeg Robert Baarda out of the blue aan mij (Alex Miedema) om hem te helpen met zijn nieuwe facebook-pagina Dakartrucks. Ik dacht ‘wie is die man?’, maar zei toch ja. Toen we elkaar later in het echt ontmoetten bleken we een goede klik te hebben, zowel zakelijk als vriendschappelijk, wat in een al lang durende samenwerking resulteerde. De facebook-pagina heeft inmiddels 17.000 likers, de ervaring leert dat dit na de rally’s van dit jaar weer een paar duizend meer zullen zijn.

Maar we wilden meer dan alleen een facebook-pagina. Robert schrijft nu mooie lange artikelen in zijn ‘passie’-reeks en we zijn al bij diverse teams langs geweest. Het is zonde als dat allemaal ondersneeuwt op een facebookpagina. En, eerlijk is eerlijk, het zou ook leuk zijn als we wat van het geïnvesteerde geld kunnen terugverdienen met deze toch wel dure hobby. Daarom zijn we met Tinus Guichelaar (met wie ik ook al jaren samenwerk, onder andere met truckfan.nl) om tafel gaan zitten, en dat resulteerde in een nieuwe website, die nog geen week na het gesprek al online was: rallytrucks.nl

Waarom dan rallytrucks.nl in plaats van dakartrucks zult u zich wellicht afvragen? Dat is vanwege drie redenen, waarvan één er met kop en schouders boven uit steekt als hoofdreden: er zijn meer rally’s met trucks dan de Dakar alleen! De Morocco Desert Challenge steekt het grote voorbeeld al aardig naar de kroon op dat gebied bijvoorbeeld, maar er ook de Africa Eco Race, Silk Way, Breslau en ga zo maar door. Deze waren altijd al net zo welkom, maar nu zijn ze ook niet meer van naam uitgesloten. Daarom: Rallytrucks.nl!