Waar het in Le Dakar tegen viel, doen de Nederlanders en vooral Belgen het in de Africa Eco Race wél erg goed. Gregoor stond met zijn Iveco lang aan top van het klassement en Johan Elfrink weet een etappe te winnen.

Uiteindelijk winnen Patrick en Lucas Martin het gezamenlijke auto en trucks-klassement. De beste truck vinden we daar een uur in het klassement achter. Dat lijkt veel, maar daarmee staat Mick Kovacs met zijn Scania wel tweede algemeen. Ook de derde algemeen is een Hongaarse Scania torpedo, maar Karel Fazekas staat wel vier uren en drie kwartier achter de nummer 1! Flinke verschillen dus. Tomecek, de solist met zijn Tatra, wordt derde truck en vijfde algemeen.

Steun ons!

Gregoor Racing op facebook: ” De Africa Eco Race 2020 zit erop. Het was een wedstrijd met ups and downs, vier etappe winsten, enkele mooie tweede plaatsen en een historisch snelheidsrecord; een gemiddelde etappesnelheid van 131km/h. Helaas door technische problemen zakte de mannen terug naar een zevende plaats in het truckklassement. Desondanks blikt Gregoor tevreden terug op de wedstrijd; Igor heeft laten zien wat hij waard is met de Iveco, het team zat goed in elkaar, de mechaniekers hebben het uiterste gegeven. We gaan ons nu volop voorbereiden richting MDC 2020 dewelke in april van start gaat. Uiteraard was er nog teamgenoot bompa Camion, Noël Essers, hij eindigt op een knappe vierde plaats. “

Beste Nederlander in het klassement is Johan Elferink, samen met zijn navigator Dirk Schuttel. De All Star Mercedes-Benz Zetros is tiende algemeen geworden en vijfde bij de trucks, op 9 uur en 7 minuten van de Martins. Etappe 11 wordt zelfs gewonnen! Als zelfs Johan niet meer uit zijn woorden komt zegt dat wel heel wat.

Op nog geen half uur achter Elfrink vinden we Aad en Michel van Velsen, samen met Marco Siemons in hun blauwe schatje. Ze zijn twaalfde algemeen, zesde bij de trucks en tweede bij de Nederlanders.

Rally Team Dust Warriors is 37e algemeen geëindigd. William van Groningen, Jaco van Groningen en Pieter Alexander Koot deden er ruim 51 uur langer over om in Dakar te komen dan de nummer één, maar daar zit ook 27 uur straftijd bij. Daarmee zijn ze negende bij de trucks en zevende Nederlander. Het team over de legendarische laatste etappe bij het roze meer: “Het was vandaag 6.15 uur de verbindings route rijden en 180 km vol met mensen die staan te zwaaien. Daarna de stage gereden over strand en binnen door was weer heftig, vlogen een keer of drie mega door de lucht !!! De groene truck toch weer heel gebleven 😎💪💪💪 en vandaag als 6e geëindigd van de 15! Dus we zijn super blij en trots dat we deze prestatie met elkaar als 1 team hebben neer gezet. Het klassement was minder belangenrijk voor ons niet. Het mee doen en de finishlijn halen in Dakar was het doel! Dat is gelukt .💪😎🐪💪En voor nu volle pijp naar huis want iedereen van het team mist zijn thuis front heel erg!”

Tekst: Alex Miedema
Foto’s tussen de teksten door hier boven komen van de facebookpagina’s teams, de gallery-foto’s hier onder uit de dagelijkse persberichten van de organisatie.