Zojuist bereikte ons het trieste, maar zeer begrijpelijke, bericht dat de pre-keuring voor de Morocco Desert Challenge, die zaterdag 14 maart bij Versteijnen Trucks gehouden zou worden, helaas niet door gaat. Vooralsnog gaat de rally zelf wél door. Er is een ban op sportevenementen in Marokko, maar die duurt vooralsnog tot 3 april.

“Met spijt in het hart hebben we zonet de beslissing genomen om de pre-keuring van zaterdag 14 maart in Gilze af te gelasten. Tijdens de afgelopen 24u werden er zowel in België als in Nederland, en dan voornamelijk in Noord-Brabant waar de keuring zou plaatsvinden, opnieuw meer dan 100 nieuwe besmettingen met het Corona COVID-19-virus vastgesteld. Als organisator kan je niet anders dan de ernst van de situatie te aanvaarden, je verantwoordelijkheid op te nemen en de pre-keuring daarom af te gelasten. We verschuiven de keuring van alle Nederlandse en Vlaamse wedstrijdvoertuigen naar Agadir, in de dagen vóór de start van de rally. “