Het zat er helaas aan te komen: De Morocco Desert Challenge (MDC), die van 16 tot en met 25 april verreden zou worden, kan wegens de Corona crisis niet doorgaan. Organisator Gert Duson en zijn team hebben besloten de rally te verplaatsen naar 17 t/m 26 september. In onderstaande video legt Gert Duson (in het Engels) de situatie uit:

Grootste truckrally ter wereld

De afgelopen jaren heeft de MDC zich ontwikkeld tot de grootste truckrally ter wereld qua aantal deelnemers. Het wedstrijdelement in combinatie met echte gezelligheid spreekt veel deelnemers aan en niet zonder succes.
Vorig jaar werd Viazovich namens MAZ winnaar bij de trucks, vlak voor Peter Versluis in zijn MAN. Het podium werd compleet gemaakt door Vishneuski (MAZ) en Martin van den Brink eindigde op de 4e plaats. We zagen uit naar een hernieuwde strijd tussen al deze matadoren. Verder keken we reikhalzend uit naar het debuut van de DS3 van Dakarspeed, de nieuwe torpedo van Eimbert Timmermans en de natuurlijk de terugkeer van Ton van Genugten in een De Rooy Iveco.

Steun ons!

In een tijd waarin vrijwel alle (sport)evenementen worden gecanceld of verplaatst zou het wonderbaarlijk zijn als deze mooie rally wel door was gegaan. Nu achten we de organisatie tot veel in staat, maar dat wonder is zelfs te hoog gegrepen voor Gert Duson en zijn team. Wij wensen alle betrokkenen sterkte en succes met het omdenken, maken van nieuwe plannen en bovenal hopen we dat iedereen gezond blijft!