Dakarspeed test DKR 3 en mikt op top 5

Recent hadden de Rallytruckmannetjes een afspraak in Uden. Niet voor het eerst werd er koers gezet richting de werkplaats van Dakarspeed. Dit keer hadden we een afspraak met teameigenaar Maurik van den Heuvel. Hij is met zijn Team klaar voor de Dakar rally, al er zijn nog veel vraagtekens over het doorgaan ervan. Ondanks dat is de inschrijving voltooid en hoopt het team naar Saudi-Arabië af te reizen. De in eigen huis gebouwde International-Scania Lonestar DKR 3 heeft een knap ontworpen stickerjasje gekregen en wordt de komende tijd nog onderworpen aan uitgebreide tests. Deze week zal de truck aan een duurtest worden onderworpen in Zuid-Frankrijk. 

International-Scania DKR3

Van den Heuvel laat weten te hopen dat de Rally doorgaat en wil gaan strijden voor een top vijf positie. Daar waar veel (oud) Dakar deelnemers in Zuid-Amerika het ‘echte’ Dakar gevoel misten, geeft Van den Heuvel aan dat hij op zijn beurt de massale gekte van het publiek op dat continent zal missen. Hij koestert bijvoorbeeld de tocht door Buenos Aires waarbij iedereen uit de Dakar karavaan werd aangeklampt en als grootse helden werden ontvangen.

International-Scania DKR3

Die indrukwekkende mensenmassa zal men in Saudi-Arabië niet tegenkomen. Zo heeft alles voor- en nadelen. In Saudi-Arabië ziet hij uit naar de competitie in de eindeloze en vrijwel verlaten woestijn. 

International-Scania DKR3

Het team heeft niet alleen een nieuwe rallytruck. Er zal ook een luxe campertruck meegenomen worden. Van den Heuvel legt uit dat slapen in een tentje past bij het Dakar gevoel, maar je nachtrust niet altijd ten goede komt. De meeste concurrentie maakt al jaren gebruik van goede mobiele slaapplaatsen en Dakarspeed is nu ook gezwicht. Het past ook bij de ambitie om in de top mee te willen draaien. 

International-Scania DKR3

Dat het Dakarvirus ook bij Maurik van den Heuvel heeft toegeslagen, bewijst een ander project. Met zijn bedrijf Classic Youngtimers is Van den Heuvel druk doende een klassieke Rolls-Royce Dakarauto na te bouwen. Wij zijn benieuwd en zullen in de toekomst vast en zeker opnieuw op visite komen. De enthousiaste ondernemer laat zich niet snel kennen en durft een stevige uitdaging wel aan. De concurrentie is gewaarschuwd, dus berg je maar: Van den Heuvel gaat er vol gas tegenaan!

International-Scania DKR3