Vandaag heeft koersdirecteur Jean-Louis Schlesser het verdrietige besluit moeten nemen om in 2021 de Africa Eco Race niet door te laten gaan. Hier onder vind je het complete statement. Het zou al een rally van Dakar naar Dakar, dus compleet op Afrikaanse bodem, worden, maar ook dat is te riskant bevonden voor de gezondheid van de deelnemers. Schlesser maakt zijn andere plannen voor 2021 later bekend, de veertiende editie van de Eco Race zal nu in 2022 zijn.

Doordat Schlesser dit nieuws relatief vroeg naar buiten brengt, kunnen de teams zich eventueel nog inschrijven voor de door ASO georganiseerde Dakar, in Saudi-Arabië. Of deze doorgaat? De zelfde organisatie heeft de Tour de France onlangs wel door laten gaan. Of alle teams in deze onzekere tijden bereid zijn af te reizen is een tweede.

Steun ons!