William van Groningen is met zijn rallyteam Dust Warriors van plan om met twee rallytrucks af te reizen naar Saudi-Arabië. Het team was van plan om voor de tweede keer deel te nemen aan de Africa Eco Rally, maar schakelde na het cancelen daarvan meteen door en regelde inschrijving bij de A.S.O. voor de Dakar van 2021.

Veel ervaring heeft het team nog niet, maar dat weerhield Van Groningen niet om toch de uitdaging aan te gaan. Aan het wagenpark is niet te zien dat het team nog maar anderhalf jaar actief is in de rallytrucksport. Het groene wagenpark doet niet onder voor dat van menig topteam. Naast de DAF rallytruck waarmee het team tot u toe reed, is er een Iveco Powerstar van Team De Rooy overgenomen. Met de komst van Co de Wit is bovendien meer ervaring op het gebied van navigatie gehaald.

Ambities zijn realistisch: uitrijden en leren voor de toekomst. Het is voor William en zijn team bovendien echt een onderneming waarbij gezelligheid het belangrijkste is in combinatie met het avontuur. Die gezelligheid zal in de serieuze Dakar wellicht vreemde gezichten opleveren, maar dat lijkt Van Groningen weinig te deren. Met een eigen hoteltruck en mobiele keuken/eetzaal, hebben ze hun eigen bubbel en hopen ze een mooie rally tegemoet te gaan.

Binnenkort meer over William van Groningen en Rallyteam Dust Warriors.