Aan de vooravond van wat de Africa Eco Race 2021 zou zijn blikt organisator Jean Louis Schlesser in een persoonlijke boodschap vooruit op het komende seizoen. Hij heeft de moeilijke keuze gemaakt om de wedstrijd dit jaar af te zeggen. Zo maakt hij het voor de teams eenvoudig om de gezondheid en familie voorop te zetten in deze moeilijke periode. Er is ook positief nieuws: komende oktober organiseert hij een nieuwe race, in de stijl van de Turkmen Desert Race, voor alle klassen en in een bijzondere nieuwe omgeving met veel traditie in de rallysport. Reken op 5 dagen racen in een prachtige omgeving die zijn weerga niet kent. De locatie wordt nog niet bekend gegeven, maar als het plan lukt wordt het heel bijzonder aldus contactpersoon Niels Hatzmann. In 2022 start de Africa Eco Race weer, op 4 januari in Monaco met de finish in Dakar.

In welke regio deze nieuwe rally georganiseerd zal worden, wordt binnenkort bekend gemaakt. De foto hierboven zou een goede hint moeten zijn. Wat wel al bekend is, is dat er ook weer een eigen klassement voor de trucks zal zijn. Wij kijken in ieder geval naar deze nieuwe rally uit!

Steun ons!