De International Scania DKR 3 is weer opgebouwd en mag over een maand de wei in om de pk’s te laten ronken in de Spaanse Baja van Aragon. Een mooi 3-daags evenement dat van 22 t/m 24 juli zal worden verreden.

Na de cancelling van vorig jaar komt het evenement sterk terug en meerdere top teams uit de rallytruckwereld zullen de rally gebruiken als test richting Dakar 2022. Volgens onbevestigde berichten gaan Martin Macik jr. en compaan Jaroslav Valtr in de competitieve Tsjechische Iveco’s ook die kant op, evenals Ales Loprais. Team De Rooy wil met één truck deelnemen, mits deze op tijd rallyklaar is. Het lijkt dus een mooi deelnemersveld te worden en een prachtige gelegenheid voor Maurik van den Heuvel zich te meten met stevige concurrenten.

Na de deceptie van de afgelopen Dakar, zint het team op revanche. Voor de herbouw van de truck werd een nieuwe cabine gebruikt en kleine aanpassingen doorgevoerd. Optisch zal de truck er niet anders uit gaan zien. De originele Lonestar neus wordt vervangen door een carbon variant die nog binnen moet komen. Volgens rallymonteur Martijn van Rooij zal alles waarschijnlijk precies op tijd gereedkomen.

Terwijl Martijn de DKR 3 in orde brengt, zal Maurik in een SSV deelnemen aan de Breslau rally. Met dochterlief als navigator. Hoe leuk is dat! Kortom: Team Dakarspeed gaat gas geven!