Het kostte Corné van Drunen (team De Rooy) behoorlijk wat organisatorische moeite, maar het lukte om een week te trainen en testen in de Marokkaanse woestijn. Met het complete team werden flink wat kilometers gemaakt. Voor Martin van den Brink de eerste kennismaking met de Iveco rallytruck. Gelukkig was het team net op tijd terug voor het vliegverbod werd ingesteld en kon Martin ons te woord staan.

De ervaren coureur uit Harskamp heeft een positief gevoel over de truck en het team: “De snelheid is niet veel anders dan in de Renault, maar de ervaring van Team De Rooy maakt dat de techniek betrouwbaarder is.”

Steun ons!

De verrassende overstap van MKR Renault naar De Rooy Iveco biedt Martin van den Brink de kans nog één keer een stap omhoog te maken. Door het tragische wegvallen van Ton van Genugten, deed zich de gelegenheid voor om nu voor deze kans te gaan.

Tijdens de test- en trainingsweek in Marokko werd niets aan het toeval overgelaten. “We hebben heel veel kilometers kunnen maken. Zelfs een training in het donker, maar ook het werken met de ‘Jacks’ is getraind.” Dit laatste is een systeem waarmee je een vastgereden truck makkelijker los kan krijgen. “We hebben gekeken hoe snel we een band kunnen verwisselen en met Reiger suspensions is gewerkt aan een goede afstelling van de schokbrekers.” aldus Van den Brink die met navigator Peter Willemsen en monteur Bernard der Kinderen een zeer ervaren crew aan boord heeft.

Ook zoon Mitchel maakt deel uit van de het team. Hij rijdt in een frontstuur Iveco en zal binnen Team De Rooy de snelle service verzorgen. Martin: “Het is natuurlijk super om beide deel uit te maken van dit team, ook met het oog op de toekomst.” Het kan maar zo zijn dat over een paar jaar de rollen zijn omgedraaid, maar komende Dakar zal Martin van den Brink gaan voor een zo hoog mogelijke klassering. Met Janus van Kasteren en Hans Stacey zal in ieder geval tot de rustdag het kopmanschap gedeeld worden. Met dit sterke blok hoopt het team de concurrentie onder druk te kunnen zetten.

De trouwe sponsoren van Martin verhuizen mee en zo rijdt Van den Brink binnen Team De Rooy onder eigen vlag met de naam Mammoet Team De Rooy Iveco.

Terwijl we Martin spreken stuurt hij tussendoor mensen aan in de werkplaats van Mammoet Rallysport. Er wordt namelijk hard gewerkt. Waaraan? Tsja… Dat wordt binnenkort bekent gemaakt….