Het is de tweede keer dat de Rallytrucksmannetjes afreizen naar Schaijk om zich te laten informeren over de stand van zaken bij team Dutch Desert Wings. Marije van Ettekoven staat ons wederom te woord en verteld over de hectiek die bij de laatste weken van voorbereiding lijken te horen. Alle teams kregen onverwachts te maken met het naar voren halen van de data voor inschepen in Marseille. De organisatie liet twee weken geleden weten dat die hele logistieke operatie een week naar voren gehaald moest worden. Tsja… Daar gaat je planning dan. Alsof je die planning al niet krap genoeg was. Maar Dakardeelnemers kan je een gebrek aan flexibiliteit niet verwijten. Het komt altijd goed.

De rallytruck staat er nog niet rijklaar bij op het moment dat wij de werkplaats van het team rond rijder Egbert Wingens binnen treden. Er worden onder andere nieuwe bladveren onder gezet. Ze hadden behoorlijke veerproblemen, of zoals het thema het zelf omschrijft: “Vering-ellende!” Via Eeltink Veertechniek is er een Duitse fabrikant gevonden die de problemen graag wilde oplossen. In nauwe samenwerking met en speciaal voor DDW werden nieuwe bladveren ontwikkeld. Die zijn nu geleverd en DDW levert ze ook aan een aantal andere teams die dezelfde problemen ondervonden. Schom├Ącker Federnwerk GmbH ziet dit als een prestige project en dat is natuurlijk geweldig voor een team met een bescheiden budget.

Marije van Ettekoven zal zelf de navigatie op zich nemen en met de nieuwe digitale roadbooks zal dat wel even wennen zijn. De dame in kwestie durft een uitdaging echter wel aan te gaan en zal ook dit keer vast en zeker weer haar mannetje staan. Op dit moment is ze vooral druk met het regelen van allerlei randzaken. Bestikkering, racepakken, laatste onderdelen en zo nog een hele waslijst. Toch neemt ze de tijd en moeite ons te ontvangen en te woord te staan. We hebben het naast de stand van zaken over Dakar gerelateerde koetjes en kalfjes gehad en tussendoor lachen we relativerend over het bij tijd en wijle maffe Dakarwereldtje. Een wereldje vol verhalen, karakters en bijzonderheden. Als ons bezoek ten einde loopt omdat we uitgeluld raken en Marije naar de sportschool moet, concluderen we dat het vooral ook een super leuk wereldje is. Dus… Wordt vast vervolgd!

De truck van DDW is ondertussen door de prekeuring gekomen en zal te zien geweest moeten zijn op de PreProloog te Eersel op zaterdag 20 november. Daar had ook de nieuwe servicetruck haar debuut moeten beleven.