We stappen, niet voor het eerst, de Dakarhal binnen van Team De Rooy. Zo druk als op deze zaterdag hebben wij het nog nooit gezien. Overal lopen monteurs en andere teamleden rond. Vol bewondering kijken we naar de georganiseerde chaos waarin spil van het team, Corne van Drunen nauwelijks tijd voor ons heeft. Hoeft ook niet; laat ons maar even als ‘fly on the wall’ genieten van dit top team in volle arbeid. Michiel Kuijs verwijdert een reclamestikker van de Dubbele Cabine en vervangt deze voor een groter exemplaar. De directeur van DAF Benelux en ScandinaviĆ« gaat met de legendarische truck deelnemen aan de Classic Dakar. Als we even later in gesprek raken laat hij weten hier de afgelopen weken iedere zaterdag te zijn geweest om te helpen en de truck te leren kennen. Vanuit onze ooghoeken zien we Hans Stacey nog net vertrekken terwijl Gerard de Rooy met kroost ook aanwezig is. Ondanks de drukte en de ongetwijfeld heersende tijdsdruk, heerst er een relatief ontspannen sfeer. Dat komt omdat niet iedereen druk aan het werk is, want een aantal teamleden volgen, gezeten aan een tafel, de vrije training van Max Verstappen op een smartphone. Onder die mensen is ook Janus van Kasteren, die even poolshoogte is komen nemen. Hij onderbreekt het F1 gebeuren om zijn kuipstoeltje even te passen. Als hij weer terugkeert, wordt aan een andere tafel teamkleding uitgedeeld. Rond vier uur worden veel werkzaamheden zo langzamerhand beĆ«indigt. Tijd voor ontspanning na hard werken. Even lekker ouwehoeren met een drankje erbij. Hoe menselijk wil je het hebben?

Het is een imposant wagenpark en waanzinnig mooi te zien hoe dit team zich voorbereid op Dakar ’22. Terwijl we het team alle succes wensen, zijn de vaste monteurs nog steeds druk bezig. Terwijl ze bergen werk verzetten rijden wij vol bewondering het immense terrein van De Rooy Transport af. Houdoedeloe en gas d’r op!

Steun ons!