Een bezoek stond niet in de planning, maar tussen twee afspraken in was er ineens een uurtje vrij. Omdat we in de buurt waren, brachten we een spontaan bezoekje aan Fried van de Laar Racing. In de werkplaats heerst een gezellige drukte. De Iveco rallytruck staat er goed bij en wordt bestikkerd. Prachtig is de foto van de helaas overleden naamgever op de zijkanten van de cabine. Fried van de Laar zal zo altijd onderdeel zijn van het avontuur dat zijn zoons Ben en Jan aangaan. Bovenop de truck staat zijn favoriete quote ‘Hakuna Matata”. De term komt uit het Swahili en wil zoveel zeggen als “Geen zorgen.” Letterlijk vertaald luidt de uitdrukking: “Er is/zijn geen” (Hakuna) “problemen/moeilijkheden” (Matata). Als dat geen positieve oppepper geeft bij tegenslag, weet ik het niet meer.

Naast de nieuwe truck wordt er nog hard gewerkt aan de slaaptrailer. Trots laat Ben me zien waar de monteurs straks hun eigen plek hebben en kunnen slapen. Hopelijk gaan ze er veel gebruik van maken, want dat zal betekenen dat de truck het goed doet. Er beweegt zich ook iemand in een rolstoel om de rallytruck. Het is Dolf Huijgens. Hij heeft de truck opgebouwd en zou mee in de cabine plaatsnemen als monteur, maar een onfortuinlijke kleine misstap met grote gevolgen dwarsboomt dat plan. Super balen natuurlijk, maar geweldig dat hij ondanks het ongemak en teleurstelling nog steeds zijn steentje bijdraagt in de voorbereidingen. Dat toont betrokkenheid en commitment. Zijn positie in de cabine wordt overgenomen door Simon Stubbs. De monteur van EVM heeft het team in 2020 al eerder uit de brand geholpen.

Steun ons!

Jan begroet zijn vrouw en kind, die ook even een kijkje komen nemen. Terwijl het buiten donker begint te worden, staan binnen schitterende wagens te shinen, klaar voor een nieuw avontuur. En Fried is er bij!