De Zutphense creatieveling Robert Baarda (1974) is al jaren groot fan van de Dakar rally en brengt met zijn nieuwe single ‘Off-Road Rider’ een rockende ode aan de helden van de woestijnrally. Het nummer is via alle gangbare streamingsdiensten te beluisteren.

Foto: Erik Franssen

Robert Baarda heeft drie uitgesproken jeugdhelden; Marco van Basten, Bruce Springsteen en…. Jan de Rooy! Laatstgenoemde is een Brabantse transportondernemer die in de jaren ‘80 indruk maakte door zijn opvallende deelnames aan de woestijnrally Parijs-Dakar. Zo is het begonnen en Robert volgt sindsdien de Dakar rally en afgeleide off-road rally’s met bovengemiddelde aandacht. Hij richtte zelfs een Facebookpagina en website op met de naam Rallytrucks. Samen met bedrijfswagenjournalist Alex Miedema schrijft Baarda hier artikelen voor.

Steun ons!

Artwork: Peter Kortleve – shortlife.nl

Dat de Dakar liefhebberij nu mengt met zijn artistieke en muzikale talent is een nieuwe stap in de carrière van Robert Baarda. Het past helemaal bij de recente keuze om vol te gaan voor zijn autonome werk. Zo wijkt hij van het pad en zou Off-Road Rider ook over hemzelf kunnen gaan. In bredere zin gaat het nummer namelijk over mensen die hun eigen ongebaande weg kiezen, risico’s durven nemen om te ontdekken, zoeken, vallen en opstaan en te vinden.

Muziekcredits:
Tekst, muziek, vocalen: Robert Baarda
Productie, mix & mastering: Rogier Hemmes
Drums: Jan Pohl
Gitaren: Maarten Ouweneel
Toetsen: Jack van de Ven
Bas: Rogier Hemmes
Achtergrondzang: Linda Evenhuis
Opgenomen bij Okapi Recordings, Rotterdam