Er is nog allemaal nieuws over etappe 1B te melden! We praten u even snel bij.

Foto Dust Warriors

Na een nacht in de woestijn, schijnbaar door technisch malheur, zijn de mannen van team Dust Warriors nu weer onderweg naar het bivak, achter de servicetruck aan. We hopen heel hard dat ze de etappe van vandaag kunnen starten!

Foto Riwald Dakar Team

Gert Huzink baalt enorm van het tijdsverlies van gisteren maar hij weet als geen ander dat de Dakar nog lang is. Hij gaat vol goede moed richting top 10. Huzink: “We hadden problemen met een aluminium huis die van de turbo naar de intercooler liep. Die was gebroken en daardoor hadden we geen vermogen meer, dan wordt het moeilijk om naar de finish te rijden. Gelukkig zijn we gisteravond wel binnen gekomen. Het was niet eenvoudig, maar met een beetje opletten toch alle duinen kunnen hebben.”

Wouter de Graaff, navigator van Project2030: “Wat een dag gisteren. Na het waypoint ook alles precies verkeerd gedaan.. wat een leerschool. Vandaag weer een mooie dag.”

Gerard van Veenendaal: “Gister zijn we 3de geworden bij de trucks en 33 overall. Brummetje heeft het super gedaan. Niks kapot gehad”

Helaas vandaag geen etappe voor de Classic Dakar in verband met de regen. Dezelfde regen heeft het geplande bivak waar de reguliere rally vandaag aan zou komen ook in het water laten vallen. Derhalve geen marathon-etappe. Er is altijd een kans dat de etappe ingekort of verder aangepast wordt, maar er zijn op dit moment bij ons geen signalen dat dat er aan zit te komen.

De trucks zijn inmiddels onderweg, de Kamazzen liggen op het moment van schrijven (11 uur Nederlandse tijd) weer strak 1-2-3-4, maar worden op de voet gevolgd door Janus van Kasteren. Hopelijk kan hij ze vandaag laten zien wie de Boss is!