Van alle rallytrucks in de top zijn de TATRA’s de enige met een standaard chassis, dat in basis niet afwijkt van de civiele en militaire voertuigen die verkocht worden. Het kokerchassis is echt uniek en bewijst zich al decenia lang in het off-road rijden. Tijdens de eerste week Dakar bewezen toprijders als Aleš Loprais, Ignacio Casale en Vaidotas Paskevicius dat nog weer met vele top 10 dagklasseringen. Het gepatenteerde idee van het kokerchassis met onafhankelijke vering stamt nog uit zwart-wit tijden, maar biedt in deze kleurrijke tijden nog steeds een ideale basis voor succes. Steeds meer tevreden klanten weten daarom hun weg te vinden met en naar TATRA. Hieronder wat recent door TATRA Nederland afgeleverde trucks:

Binnenkort levert TATRA Nederland een zeer speciale brandweer versie i.s.m. Ziegler:

Sinds de samenwerking met DAF beleeft het Tsjechische merk een prachtige groei. Afgelopen jaar werden 1.277 voertuigen afgeleverd. Stuk voor stuk specialistische voertuigen die in de meest extreme omstandigheden hun werk doen. TATRA Nederland is in 2018 ontstaan uit een samenwerking tussen DAF dealers Truckland, Loven, Sent Waninge, Berkers Techniek en Pals. Sent Waninge is kortgeleden overgenomen door Bakker Bedrijfswagens en drie van haar vestigingen (Ederveen, Hengelo en Zwolle) zijn nu officiële TATRA dealers geworden. TATRA Nederland is verantwoordelijk voor de verkoop in ons land. Wij spraken met Gerrit van der Garde, Dealer Account Manager van TATRA Nederland, die trots is op de prestaties van TATRA in de Dakar rally en de dagelijkse praktijk: “Voor ons is het natuurlijk fantastisch dat het product waarin wij geloven zich zo laat zien in de zwaarste rally ter wereld. Het bewijst de kwaliteit en betrouwbaarheid van TATRA.”

Voor veel Nederlanders is TATRA nog een onbekend merk, maar als het aan Gerrit van der Garde ligt veranderd dat snel. “Met grote zorg en aandacht werken we aan die bekendheid. We beschikken over een demo-voertuig waarmee potentiële klanten al die kwaliteit kunnen ervaren. De TATRA’s blinken uit in wegligging en terreinvaardigheid. Met bewezen TATRA techniek, krachtige Paccar motoren en moderne DAF cabine hebben wij verder weinig overtuigingskracht nodig; de praktijk bewijst het!” Aldus Van der Garde.

De prachtige historie van merk leeft voort in het TATRA Museum in Kopřivnice (Tsjechië). Het is een absolute aanrader om te bezoeken mocht u in de buurt zijn. U zult na afloop begrijpen waarom wij van Rallytrucks zo enthousiast zijn over dit prachtige merk. Ook in de Dakar rally is de historie van TATRA te aanschouwen. Sinds twee jaar bestaat er naast de reguliere rally, ook de Classic Dakar. Het gaat in deze klasse minder om de competitie, maar meer om de nostalgie. Er rijdt een replica mee van een legendarische TATRA rallytruck waar de recent overleden rallylegende Karel Loprais begin van dit millennium mee aan de Dakar rally deelnam. De Slowaak Radovan Kazarka trekt terecht veel bekijks met ‘De Puma’.

Voor de toekomst werkt TATRA aan een waterstof aangedreven auto en met een aantal mooie defensie orders voor verschillende NAVO landen tovert de fabrikant voorlopig nog veel moois uit de koker!

Meer informatie over TATRA Nederland: tatra.nl of op de Facebook pagina.