In de schaduw van de spotlights, vaak in het donker van de nacht. Zie ze werken aan de monsters die rijden overdag. Onmisbare krachten, chirurgen van de techniek. Ze gaan door tot het klaar is en slapen bijna niet. Zonder hen geen actie in de taxi en racen op de proef. Ieder boutje, elke kabel, chassis, motor, schroef. De helden van het bivak, monteurs in hart en nieren, vandaag zelfs overdag! 

Foto team Brum

Wat een harde werkers zijn het toch… Respect! 

Foto DDW

Het heet vandaag een rustdag te zijn, maar voor de meeste monteurs zal dat zeker niet zo zijn. Alle trucks hebben te lijden van een week rallyrijden en behoeven grondig onderhoud. Soms preventief, maar zeker ook noodzakelijk. We zitten pas op de helft en de geur van de finish is nog ver weg, dus moet iedere truck er weer in optima forma bij komen te staan voor de rally morgen aan de tweede week gaat beginnen. Wij roepen deze dag graag uit tot dag van de monteur. Als een moreel steuntje in de rug. Een soort schrijvend applaus voor iedereen in het bivak het vuur uit de sloffen werkt. Chapeau!

Foto team Brum
Foto team Brum
Foto Willy Weyens
Foto Team De Rooy
Foto Team De Rooy
Foto Team De Rooy
Foto Team De Rooy
Foto Team De Rooy
Foto Riwald Dakar Team
Foto DAKAR SPEED
Foto DAKAR SPEED
Foto DAKAR SPEED
Foto friedvandelaarracing.nl
Foto Firemen Dakarteam
Foto Firemen Dakarteam
Foto de Groot sport
Foto de Groot sport
Foto Martin Macík Jr.
Foto © Rallymaniacs
Foto Motorsport Behringer