Maurik van den Heuvel, Martijn van Rooij en Wilko van Oort; bemanning van een unieke rallytruck. De DKR-3 genoemd. Op basis van een chassis van MM Technology uit Tsjechië in eigen huis opgebouwd. Een sterk Scania hart en om er iets bijzonders van te maken werd er een International cabine en neus op gezet. Wij hebben er een bijzondere band mee en vinden hem bruut. Vorig jaar ging het al snel mis. Met een ‘salto mortale’ eindigde de truck op z’n dak na lancering op een duin. Tot overmaat van ramp botste er ook nog eens een auto op de truck. Gelukkig bleef groot persoonlijk letsel uit, maar gebutst en gehavend keerde het drietal gedesillusioneerd met het DKR-3 wrak terug in het bivak. De rally was de over en uit.

Het duurde even, maar na verloop van tijd werd besloten het bijltje er niet bij neer te gooien en te gaan voor revanche. De International Scania werd opnieuw opgebouwd en verbeteringen aangebracht. Er werd getest in de Baja Aragon en met laatste updates in Tsjechië ging Dakarspeed vol vertrouwen terug naar Saudi-Arabië. Maurik vond z’n ritme in het rijden en steady koerste het team af op een top tien positie. Een prima eerste week moest de voorbode zijn van een tweede, maar in de 7e proef ging het opnieuw mis. De pechduivel lag dit keer verstopt in een stuk kamelengras. De achterkant werd van haar stuk gebracht en een tweede pol deed de wagen zo veel uit balans brengen, dat er geen houden meer aan bleek. Met een dubbel zijwaartse rol eindigde de truck wonderlijk genoeg weer op haar pootjes, maar de klap had meer dan cosmetische consequenties. Er was veel kapot. Gelukkig kwamen Wilko, Martijn en Maurik fysiek goed van af.

Steun ons!

Foto DAKAR SPEED

Omdat opgeven toch verdomde moeilijk is voor echte Dakargangers, begon het drietal aan noodreparaties. Ze kregen het Scania hart weer kloppend en men haalde het einde van de proef. In het bivak probeerde men met man en macht de truck weer te prepareren voor een vervolg in de rally. Na eerdere berichten dat het over uit zou zijn, gloorde er dus nog wat hoop. Maar helaas, we zullen de mannen van Dakarspeed morgen niet weer in de uitslagen terug te zien. De FIA heeft de truck afgekeurd.

Foto DAKAR SPEED

Maurik vanuit het bivak: “De rolbeugel achter de cabine is afgekeurd. We willen wel nog mee gaan met de caravaan naar de bivaks maar helaas mogen we niet meer starten…… Jammer! Als de rolbeugel oké was dan hadden we vol gas kunnen gaan vannacht met z’n allen en het wel kunnen proberen te fixen maar dit is te veel.”

Foto DAKAR SPEED