Erik Versteeg bouwde de truck waar Janus van Kasteren in de Dakar 2022 ‘Best of the Rest’ van Lego. In dit artikel laten we het tot stand komen van dit model zien aan de hand van zijn foto’s.

Erik: “Dit is mijn eerste Dakar truck die ik ontworpen heb. Ik ben van jongs af aan (morgen word ik 44) al gek van auto en motorsport en heb Dakar altijd prachtig gevonden. De Rooy die met de Daf Turbo Twin Ari Vatanen in de diens Peugeot op topsnelheid voorbij blaast, schitterend.”

Steun ons!

“Deze heb ik truck uitgekozen om na te bouwen onder andere vanwege Nederlands trots, maar ook de vorm (neus) en kleurstelling bevalt mij.”

“De schaal is ongeveer 1:34. Hij opgebouwd uit 417 Lego steentjes en is ca. 20cm lang.”

“Bij auto’s en trucks ontwerpen in Lego laat ik het Lego wiel wat ik wil gebruiken de schaal van het model bepalen. Qua wielen is er maar beperkte keuze en de rest van de auto kan je daarna met een ruimere keuze aan Lego steentjes vormgeven.”

“Ik ben tussen de 40 en 50 uur bezig geweest met het ontwerpen van de truck (op de pc met 3D tekenprogramma speciaal voor Lego) en de stickerset.”

“Naast deze truck heb ik onder andere ook een Apache helikopter, Rijkspolitie Porsche en alle F1 wagens van 2021 (ca.19cm lang) ontworpen waarvan ik de bouwinstructies verkoop via de site rebrickable.com (username: Cooter78nl) tegen een klein bedrag (€1 á €2). Inkomsten daarvan stort ik naar het KWF, ter ere van mijn moeder en zus die beide aan kanker overleden zijn. “

“Momenteel bezig met een XL versie van de Red Bull van Max Verstappen, deze wordt schaal 1:8, met meer dan 1500 Lego stenen. Deze wordt 65-70cm lang en bijna 2kg zwaar.”

Direct de bouwomschrijving van dit model bestellen kan hier.