William van Groningen heeft de 3e stage, bestaande uit 2 proeven, als snelste truck gereden en werd zelfs 4e in het gecombineerde dagklassement met de auto’s. De kopman van Team Rally Dust Warriors had met de Iveco wel een “momentje” gehad bij een gevaarlijk punt (in het roadbook aangegeven met 3 uitroeptekens) waarbij de groene rallytruck even als vliegmachine fungeerde. William: “Dat heb je soms: We vliegen soms wel eens door de lucht heen. Maar goed, als je vooraan wil rijden moet je meer risico nemen.” Het bleken twee snelle proeven waarbij de remmen van Iveco werden opgebruikt. “Mooie, snelle proeven. Vooral de laatste, die leek wel een beetje als auto crossen, beetje glijden, beetje breken dus dat ligt wel in onze aard, toch?” Aldus Van Groningen met een prettige grijns.

Foto organisatie Fenix Rally

Aad van Velsen lijkt de pechduivel te hebben afgeschud. Een probleemloze 3e dag is goed voor het moraal en hopelijk vanaf nu meer strijd om de dagzeges bij de trucks. Aad deed zijn verslag: “Vandaag was weer een ouderwets lekkere dag. We konden heel de dag in de auto blijven zitten en hadden de gang goed te pakken. In het eerste deel hadden we het tempo al lekker opgeschroefd en haalden we al een heel aantal auto’s in ondanks dat dit heel erg lastig was vanwege het vele stof. Daarna in de tweede proef wisten we dit goed vast te houden en haalden we weer een groot aantal andere deelnemers in. Het was wel verradelijk omdat er veel op- en afstapjes in de route zaten die met 1, 2 en vaak ook 3 uitroeptekens werden aangeduid. Onderweg lag er ook nog een ssv op zijn dak bij zo een afstap en een stukje verder een ssv met een lekke band en gebroken ophanging. Het was erg veel schudden en stuiteren over de stenen en hopen dat de banden heel zouden blijven. We waren mooi optijd in het bivak dus kunnen veel onderhoud doen met licht, wel zo lekker. Na twee dagen knokken van achteruit, zijn we nu op een plekkie waar we horen.” Dat belooft nog wat voor het vervolg van de rally!

Foto organisatie Fenix Rally

De tweede truck van het Rally Team Dust Warriors heeft de goede smaak nog niet te pakken. Alexander Koot en z’n mannen in de DAF hebben, in tegenstelling tot Van Velsen, de pechduivel nog niet verslagen. De koeling blijft een probleem en ondanks provisorische reparaties onderweg moest het teams wederom eerder terugkeren naar het bivak. De 2e proef zijn ze niet meer ingegaan omdat ze te laat uit de eerste proef kwamen. “Dat is niet goed zo. Het begint ook te vervelen, want gister was het ook zo. Beetje koelproblemen. We dachten dat we het opgelost hadden, maar dat hebben we dus niet.” Aldus een montere, maar ook teleurgestelde Koot.

Foto team Dust Warriors

Vandaag alweer de 4e dag en zo raakt de Fenix rally over de helft. De drie Nederlandse trucks zijn weer onderweg en zullen in twee stages ruim 250 wedstrijdkilometers rijden en nog zo’n 200 kilometer verbinding.

Foto organisatie Fenix Rally