Aad van Velsen heeft zijn slag geslagen. Lang leek het er op dat William van Groningen souverein de finish zou halen, maar de groene hegemonie liep nu een blauwtje. Beducht moet je altijd zijn, een ongeluk zit in klein hoekje. Er lag nog net voor de eindstreep van de eerste proef een vervelende duin waarover Van Groningen zijn Iveco heen moest rijden. Reken jezelf nooit rijk, want het ging daar behoorlijk fout. Terwijl de wind het zand deed opstuiven, verloor de Iveco Powerstar het van de zwaartekracht en lag laatstgenoemde op haar zij. Redelijk ongeschonden kwam de bemanning uit de truck geklommen als had Wesley van Groningen wat glassplinters in de vingers. Of er een deuk in het ego geslagen is valt te bezien. Er heerste in het videoverslag van het team nog steeds een luchtige sfeer bij zowel Wesley als vader William. Laat conculega Aad van Velsen nou degene zijn die de Iveco weer op de bandjes terugzette. Overigens deed deze dat wel na slim eerst over de finish van de stage te zijn gereden. Fantastisch natuurlijk dat deze twee teams goed met elkaar kunnen opschieten en elkaar helpen als dat nodig is.

Foto organisatie Fenix Rally

Super voor Van Velsen Rallysport dat nu de pechduivel echt achtergelaten lijkt en een eerste dagzege een feit. In een onoverzichtelijke situatie door zandstormen viel het niet mee met navigeren. Soms konden punten voor de navigatie geen bevestiging krijgen. Een lastig karweitje dus, maar Aad zijn navigator Marco Siemons heeft het er goed van af gebracht. Er zal vanaf nu wellicht toch nog een spannende strijd ontstaat tussen Aad met zijn Scania en William met de Iveco.

Er is nu eindelijk goed nieuws te melden over Alexander Koot in de groene DAF van Rally Team Dust Warriors. Na enorme pechdagen ging het nu beter en konden beide proeven worden uitgereden. Lange tijd werd wel gereden met gebroken bladveren. Uiteraard laat de pechduivel zich nooit zonder slag of stoot verslaan. Laat het resultaat van gisteren een voorbode zijn voor een mooi vervolg van de rally.

Foto team Dust Warriors

Door de slechte weersomstandigheden (dat Sahara-zand wat nu bij ons neer komt, komt uit Tunesië weg gewaaid) blijft het bivak nog een paar dagen langer in Douz. Dit betekent langere verbindingen voor de wedstrijdcrews en enkele special stages komen te vervallen, waaronder stage acht, die vanochtend gereden zou worden. Special stage 9 wordt vandaag wél verreden.

Foto team Van Velsen Rally Sport
Foto organisatie Fenix Rally
Foto organisatie Fenix Rally
Foto organisatie Fenix Rally
Foto organisatie Fenix Rally