Vanochtend kregen we onder ons luifeltje bezoek van meneer en mevrouw Blok. Enthousiaste volgers van Rallytrucks die ons de complimenten kwamen brengen. Natuurlijk reageerden wij, zoals het grote sterren betaamt, onbewogen en super arrogant. Toch bleven ze aardig, waardoor we meteen uit onze sterrenstatusrol vielen: Gut, wat zijn we toch gewoon gebleven.

Zonder gekheid; het was een leuke ontmoeting met een stel dat voor hun plezier in hun Landrover Freelander naar de Breslau komen om en daar de rally van nabij als fans volgen. Vooral de trucks en de extreme klasse heeft de voorkeur. De ontmoeting bleek later niet alleen leuk, maar ook nuttig.

De Breslau is geen publieksevenement. Grote delen van de route worden op militair terrein afgelegd waar publiek niet mag komen. Alleen de echte malloten proberen toch een geschikt plekje te vinden langs de route. Wij zijn daar nog onervaren in, maar willen natuurlijk wel mooie beelden schieten om bij de artikelen te voegen.

Dapper gingen op pad en belandden we met Ducci de Ducato bus na een locatie tip ergens aan de rand van een schietterrein zonder idee waar vanuit daar naartoe te moeten. Na een minuut vol episch ge-“tsja-wat-nu?” mogen jullie raden wie daar “To the rescue” kwamen…

Jaaaaaaaahoooooorrrr… Een Freelander met Nederlands kenteken! Dit kon niet missen: Meneer en mevrouw Blok! Deze vers ontmoette ervaren rallyspotters wezen ons vervolgens de juiste weg. Even draaien, honderd meter terug, stukkie links en hopsa: Een blokje om en dan een topplek direct aan het parcours!

Met dank aan meneer en mevrouw Blok!