Het was al langer een wens van de bebaarde Rallytrucksmannetjes Alex Miedema en ondergetekende om een podcast serie te maken. Toen we met dit idee bij radio dj en autofreak Peter van Embden aanklopte, werd het snel duidelijk dat we onze missing link gevonden hadden. In het voorjaar van dit jaar spraken we het idee door en blokten een week in september voor het opnemen van de podcasts. Zo gezegd, zo gedaan. De gasten waren enthousiast en dus snel geregeld. Met hulp van wat sponsoring konden we met een minimaal budget aan de slag gaan.

Als je iets doet, moet je het meteen goed doen. Zo kreeg de podcast een titel én heuse titelsong mee: Thierry’s Dream. Dat kwam mooi uit, want vorig jaar heb ik twee Dakarsongs opgenomen: Off-road Rider en Thierry’s Dream. De bedoeling was deze beide songs voor de Dakar rally van 2022 uit te brengen. De tweede bleef echter op de plank liggen omdat ik, geraakt door het verhaal van Fried van de Laar Racing, het nummer Call of the Desert schreef. Dat nummer werd met hulp van de familie Van de Laar in korte tijd opgenomen en uitgebracht. Zeer bijzonder en dankbaar om te doen. Thierry’s Dream bleef hierdoor echter ongebruikt. Tot nu toe. Omdat de Rallytrucks Thierry’s Dream podcast een feit is, komt de song binnenkort alsnog uit en wordt het als intromuziek in de podcast gebruikt. Als de derde en laatste aflevering uit deze pilotserie uitkomt, verschijnt ook Thierry’s Dream als song op alle gangbare streamingsdiensten. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Vooral een lege portemonnee, maar dat mag voorlopig de pret niet drukken.

Thierry’s Dream gaat over het verhaal van Thierry Sabine. Deze Fransman heeft de rally der rally’s Parijs-Dakar bedacht en tot zijn tragische dood in 1986 georganiseerd. Het leek ons daarom mooi dit nummer te koppelen aan de Podcast serie. Daarmee is de podcast serie een ode aan zijn droom en de helden van de off-road rally’s. In de eerste aflevering die nu online staat, is niemand minder dan Aad van Velsen van Van Velsen Rallysport onze gast. De tweede aflevering met Marcel van Vliet zal vrijdag 28 oktober online komen en 11 november volgt de derde met William van Groningen als gast. We hopen van harte dat het niet bij deze pilot serie blijft en we hier nog vele aflevering van kunnen maken. Mocht je geïnteresseerd zijn in sponsoring, stuur dan een mail naar info@robertbaarda.nl of druk op de kersverse doneerknop op de site. Mocht je portemonee net zo leeg zijn als de mijne, maar je waardeert Rallytrucks.nl: Like, volg en deel ons werk daar waar je kan. Peter Kortleve van Shortlife.nl maakte het prachtige artwork.

Namens Alex Miedema en het derde bebaarde Rallytrucksmannetje Peter van Embden nodig ik jullie uit onze podcasts te beluisteren op alle gangbare podcastkanalen of te bekijken op het Rallytrucks YouTube kanaal. Veel plezier! Robert Baarda