Zoals jullie waarschijnlijk weten maakte Rallytrucks afgelopen juni haar debuut in een rally. Het betrof de Rallye Breslau in Polen. Voor het eerst konden we vanuit een rally verslag doen. Het was een fantastische ervaring die naar meer smaakt. De organisatie van die rally is RBI. Grote man achter deze organisatie is Alexander Kovatchev. Een liefhebber pur sang, die naast de Rallye Breslau nog twee andere rally evenementen organiseert. Afgelopen week maakte RBI de kalender voor die drie evenementen bekend.

Van 14 tot 22 maart zal de Fenix Rally worden verreden in Tunesiƫ. Afgelopen jaar was daar een fantastische strijd tussen Van Velsen Rallysport en Rally Team Dust Warriors te zien en vastgelegd in twee uitzendingen bij Ziggo Sport. Ondanks een vol rallyprogramma in het voorjaar zou het mooi zijn als er wederom een aantal Nederlanders met hun Rallytrucks aan de start van deze woestijnrally verschijnen.

RBI zal na de Fenix Rally toewerken naar de Rallye Breslau. Deze zal zich tussen 25 en 30 juni in Polen afspelen. Wij zijn zeker van plan daar weer bij te zijn. De Rallye Breslau is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen. Vrijwel zeker zal er weer een groot aantal Nederlandse rallytrucks deel nemen.

Land Rover Defender

Het derde en laatste door RBI georganiseerde evenement is de Balkan Off-road Rallye. Van 1 tot 6 oktober zal deze rally het prachtige landschap van Roemeniƫ doorkruizen. Voor zo ver onze informatie gaat, is deze rally helaas niet open voor truckteams.

Voor meer informatie: https://rbi-sport.com/