Vick Versteijnen ging er vandaag vandoor met de overwinning. Na de pechdag van gisteren en een lange nacht sleutelen door de monteurs is het een mooie opsteker voor team Versteijnen Truck Racing.

Geen drie op een rij voor Van Kasteren, Rodewald en Snijders. Twee lekke banden en twintig te veel gereden kilometers gooiden roet in het eten. Met die tegenslag in acht genomen is de tweede plaats in etappe drie van deze Morocco Desert Challenge nog een bijzonder knappe prestatie. Het team van Boss Machinery Team De Rooy verloor slechts zeven minuten. De fanatieke Snijders had er als navigator in de truck met startnummer 503 natuurlijk de pest over in.

Igor Bouwens werd met zijn Iveco derde. De langste etappe van deze Morocco Desert Challenge werd verreden in een verzengende hitte, die veel vergde van de deelnemers. Ook het materiaal kreeg het weer behoorlijk te verduren op de vele paden met stenen. De monteur van Anja van Loon, Suzanne Peeks, werd met oververhit met de helicopter afgevoerd, het is op dit moment nog onduidelijk of de tweede De Rooy Iveco morgen kan starten. De rest van de Nederlanders is doodop, maar aangekomen in het bivak. Aad van Velsen reed voortreffelijk en finishte zesde. Panhuijzen werd twaalfde, een prestatie van formaat!