(tekst: Alicia van der Grift)

De etappe van gister (maandag) startte pas laat in de middag. Team LEEUW Rallysport had al gelijk een lekker tempo te pakken, maar helaas hebben ze na ongeveer een uur een crash gehad. Marc Leeuw geeft uitleg:

De monteurs in het bivak zijn vervolgens gelijk in de auto gesprongen om ter plaatse assistentie te verlenen. Roy van Veenendaal en Marco Siemons hadden de gebroken stuurstang inmiddels gedemonteerd, waardoor de monteurs gelijk terug naar het bivak konden om het kapotte onderdeel te lassen. Geen gemakkelijke opgave, maar het is ze toch gelukt! Het onderdeel is weer terug gemonteerd en de truck heeft zelfstandig terug kunnen rijden naar het bivak.

Helaas heeft het team in de Ginaf de etappe niet binnen 4 uur kunnen uitrijden en hebben ze een behoorlijke tijdstraf gekregen. Ook bleek dat de rallytruck wat meer schade had dan alleen de kapotte stuurstang, waardoor het lang onzeker was of het team nog verder konden in de rally.

De monteurs hebben aan de truck gesleuteld tot het vanochtend weer licht werd, maar wel met positief resultaat: groen licht voor de nachtetappe van vanavond. Echt een topprestatie!

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Team Leeuw Rallysport