Na de volksverhuizing van het eerste bivak naar het tweede, werd in het donker gestart voor de nachtetappe. Het is een fenomeen in de Breslau rally.

Er doen twee Iveco Powerstar rallytrucks mee in deze rally. Eén van Firemen Dakarteam met Richard de Groot achter het stuur en de ander is van Rally Team Dust Warriors met William van Groningen als coureur. Deze twee teams zijn deze Breslau begonnen als favorieten, maar alleen Van Groningen maakt die status tot nu toe waar. Ondanks dat werd ook hij afgetroefd door een ontketende Hugo Kupper. Met zijn DAF van team Expeditie Voertuigen sloeg hij een behoorlijk gat en won zo met overmacht de nachtetappe.

De Scania van Truck Team Holten met Mercedes krachtbron zorgde ook voor een verrassing door tweede te worden. Hans van Geest reed zijn torpedo truck goed door de duisternis heen en behaalde zo een top resultaat.

Het Firemen Dakarteam werd derde en William van Groningen vierde. In het algemeen klassement behield Van Groningen een voorsprong van een dikke twintig minuten op de nummer twee. Door de nachtelijke overwinning wist Kupper zijn marge op nummer drie, Richard de Groot, verder uit te breiden tot ook een twintig minuten.

Team Leeuw Rallysport werd, na de pech van de dag ervoor, verdienstelijk vijfde. Jasper Fiers van het FVDS team eindigde op de zesde plaats en Alexander sloot zevende in de DAF van Rally Team Dust Warriors.