(Tekst: Alicia van der Grift)

In de vorige update vertelden LEEUW Rallysport dat ze op het punt stonden om de nacht etappe in te gaan. Sindsdien is er een hoop gebeurd, dus het is de hoogste tijd om jullie weer even bij te praten!

Allereerst het weer. Waar in het vorige bivak vooral de zon scheen, kenmerkt dit bivak (waar iedereen gistermiddag is aangekomen) zich door de grote hoeveelheden regen die er valt. In de eerdere etappes hapten we vooral stof, nu glibberen en glijden we door het bivak en de parcours. Dit is ook te zien aan het uiterlijk van de rally voertuigen. Gelukkig kreeg Leeuw vanmiddag hulp van een inwoner uit het dorp die graag even wilde helpen met het wassen van de truck. 

Toch lijken deze omstandigheden Marc Leeuw wel goed te liggen. Het team startte de nacht etappe als laatste, omdat de vorige etappe niet werd uitgereden en dit een forse tijdstraf opleverde. Na 1,5 uur ploeteren in het donker kwamen zij met een mooie 5e tijd over de streep. Na al die uren repareren toch echt een resultaat om trots op te zijn! Vooral ook omdat bij terugkomst in het bivak bleek dat de truck er vrijwel ongeschonden uit was gekomen. Voor alle monteurs een hele opluchting en voor het eerst deze rally voor hen wat meer uurtjes slaap.

Vandaag stonden er overdag twee relatief korte etappes op het programma: rond de middag een etappe van 67 km en twee uur later 78 km. De resultaten spreken voor zich!

image.png
image.png

En óók nu bij terugkomst weinig te repareren. De monteurs voeren op dit moment nog wat service onderhoud aan de truck en dan staat alles weer klaar voor morgen. Morgen rijden zij wederom twee etappes. 
We hebben de smaak te pakken!

Met vriendelijke groet,

Marc Leeuw

LEEUW Rallysportimage.png