In wereld vol Iveco rallytrucks is het bijna een verademing als er een ander merk truck voorbijkomt racen. Alleen daarmee is Rainbow Truck Team al een fijne verschijning in de rallywereld met haar door EVM gebouwde MAN truck. Tijdens de afgelopen Dakar rally kreeg het team van Gerrit Zuurmond te maken met motorische problemen. Een vreter vrat de motor kapot en doorrijden was niet meer mogelijk. Er moest een nieuwe zuiger worden geplaatst. De dag voor de rustdag kon daardoor niet gereden worden. Na de rustdag werd de rally wel uitgereden, maar dan buiten het klassement.

Na de rally werd vrij snel besloten de truck grondig aan te pakken. De krachtbron ging terug naar Duitsland en werd daar totaal gereviseerd. Ook de rest van de truck is door de monteurs van EVM uit elkaar gehaald en als nieuw weer opgebouwd. Zuurmond en consorten kunnen nu in principe weer jaren vooruit. 

Steun ons!

Reparatie tijdens Dakar ‘23

De eerstvolgende rally zal Rallye du Maroc zijn. Die wordt verreden van 13 t/m 18 oktober. Het beloofd een sterk bezette editie te worden, waarbij de meeste topteams aanwezig zullen zijn. Traditioneel geldt de Rallye du Maroc voor veel teams als laatste voorbereiding op de Dakar rally. Zo ook voor Rainbow Truck Team. Gerrit Zuurmond zal in de cabine vergezeld worden door Tjeerd van Ballegooy en Klaas Kwakkel. Dit drietal is door de jaren heen een geoliede drie-eenheid geworden en kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar een hernieuwde kennismaking met het off-road landschap in Saudi-Arabië.

Werktekeningen van de door E-Lions Amarok H2

En mensen, dit keer gaan ze niet als enige Rainbow equipe de woestijn in. Nee, want er is bijzonder nieuws te melden: Rainbow Truck Team heeft ook een Volkswagen Amarok op waterstof ingeschreven. Ok, het is geen truck, maar wij vinden het dusdanig nieuwswaardig dat we er graag vreemd voor gaan. De auto zal namelijk deelnemen aan de speciale Future Mission 1000 programma. Hierin zullen elektrische, hybride of waterstof voertuigen iedere dag 100 kilometer van de officiële etappe rijden. Geen betere en zwaardere omstandigheden om dit soort nieuwe technieken en voertuigen op de proef te stellen. De door E-Lions H2 omgebouwde Amarok zal bestuurd worden door Dick Zuurmond en de navigator van dienst zal Simon Koetsier zijn. 

Vanzelfsprekend zal de Amarok H2 van Rainbow Truck Team in teamkleuren uitgevoerd worden

Rainbow Truck Team investeert hiermee stevig in techniek die hopelijk over enkele jaren ook geschikt zal zijn voor rallytrucks. Zo trekt het team ambitieus haar eigen plan en toekomstgericht ten strijde. 

Met dank aan Rainbow Truck Team en E-Lion H2