Elf Nederlandse trucks van start

De grootste off-road rally op het Europese contingent staat op het punt van beginnen. Met 16 deelnemende trucks in het Cross Country klassement is er een mooi startveld aanwezig. Terwijl het Nederlands voetbal elftal in Duitsland strijd om de Europese titel, staat er ook een elftal van Nederlandse equipes aan de start in de Breslau. Bestaat er toeval? Is dit een voorteken? Hoe dan ook: Het is mooi dat er zoveel Nederlanders in actie gaan komen. We hebben natuurlijk een eer hoog te houden.

Zondag 23 juni zal de jubileumeditie aftrappen met een korte proloog van 9 kilometer. Gezien de korte afstand lijkt dat meer op een showstart, dan een echte eerste test voor mens en machine. De echte uitdaging wacht op maandag. Dan gaat de rally echt van start met een proef van 138 kilometer. Geen Dakarwaardige afstand, maar met het listige navigeren waar de Breslau rally bekend om is, zal hier toch meteen scherpte nodig zijn van de deelnemende teams. De eerste dagen zullen alle proeven rondom het eerste bivak bij Zagan plaatsvinden. Zwaartepunt van deze rallyweek zal liggen op donderdag de 27e. Naast 205 kilometer proef, volgt een verbinding van 118 kilometer naar het tweede bivak bij Drawsko Pomorskie en als toetje volgt de nachtetappe van 60 kilometer lang. Zaterdag 29 juni is de afsluitende dag en zal de 30e editie van de Breslau rally na een proef van 77 kilometer de laatste verschuivingen in het klassement kunnen veroorzaken. .

Dust Warriors jagen op nieuw succes

Rally Team Dust Warriors van William van Groningen is met de Iveco Powerstar de absolute favoriet. De welbekende groene brigade zal vanuit Nieuw-Vennep afreizen vol ambitie en willen de titel succesvol verdedigen.

Truck Team Müller met twee trucks van start

Ex Dust Warriors DAF in de nieuwe kleuren van Müller

De groene DAF is van de Dust Warriors is afgelopen najaar verhuist naar Truck Team Müller. Naast een aangekochte DAF van Hamer Rally Team is het een tweede “nieuwe” truck voor het sympathieke team uit Holten. Müller staat voor het eerst met twee trucks aan de start.

Van der Krol debuteert

In het kielzog van Truck Team Müller reist Truck Team Van Der Krol mee. Dit nieuwe team heeft de Scania, waarmee Müller jarenlang aan de Breslau heeft meegedaan, overgenomen.

Scania met Mercedes krachtbron

Ook het Truck Team Holten van Hans van Geest zal weer van de partij zijn. De Scania met Mercedes krachtbron is grondig aangepakt en het team lijkt zo de zaakjes ook dit jaar weer goed voor elkaar te hebben.

Ex-De Rooy op nieuwe expeditie

Hugo Kupper zal de drukte van het werk even los moeten laten om met zijn ex De Rooy DAF de Poolse rallywei in te duiken. Zijn Expeditievoertuigen Rallyteam deed het vorig jaar verrassend goed en we zijn benieuwd hoe het team uit Eibergen dit jaar zal presteren.

Marc Leeuw klaar voor revanche

Leeuw Rallysport zal ook weer aanwezig zijn. Vorig jaar werd een te kort aangesneden bocht het team wat topklassering betreft fataal, maar de Ginaf met Marc Leeuw aan het stuur zal zinnen op revanche. Een absoluut podiumwaardig team.

FvdS Offroad zet verdubbelaar in

Het FvdS Rallyteam uit Luyksgestel beleefde vorig jaar haar debuut met de Ginaf VMD. Dit jaar staan de mannen met twee trucks aan de start. Naast de Ginaf is ook een ex-De Rooy DAF rallytruck van Aart Schoones aangekocht.

FvdS heeft deze DAF overgenomen van Aart Schoones

Breslau als instap-rally

De Breslau ontpopt zich meer en meer als waar nieuwe teams zich melden. Komende rally zien we naast Van der Krol nog twee Nederlandse equipes debuteren. Uit de kop van Noord-Holland is dat Racing Team Repare die met een Mercedes-Benz Unimog aan de start staan. Verder is er nog Team De Graaf. Zij rijden met een immer brute MAN KAT.

De Unimog van Racing Team Repare
Met deze MAN Kat zal Team De Graaf in actie komen

Zelfs een Kamaz aan de start

Naast de Nederlanders zien we ook twee Tatra’s een Kamaz, meerdere MAN Kat’s en een Ginaf aan de start verschijnen. Het belooft weer een mooie rally te worden. Rallytrucks zal dagelijks verslag doen vanuit Polen. Met dank aan Truck Team Müller, Truck Team Van der Krol en Expeditievoertuigen Rallyteam reist Rallytrucks voor de derde keer naar deze mooie en laagdrempelige rally. Hier beleef je pure off-road rally passie. Naast de Cross Country klasse is er ook de Extreme klasse. Hierover volgt een speciaal artikel.

Alle inschrijvingen van Trucks in de Cross Country klasse
Ook dit jaar hopen we met de familie Blok op te trekken en van dichtbij de actie te kunnen verslaan.