We staan aan de vooravond van de 30e Breslau Rally. Een rally die erg populair is en één van de weinige waar een amateur met beperkt budget zich nog echt kan uitleven in een heuse rally. Onafhankelijk van je budget en mogelijkheden, is iedereen hier vooral om te genieten van de off-road rallysport en het leventje daar omheen. Rallytrucks is weer aanwezig voor uw portie verslaggeving terplekke. Dat doen we onder de vleugels van Truck Team Müller. Naast Rainbow Truck Team mogen we Truck Team Müller ook partner van Rallytrucks noemen. De steun in praktische zin is voor ons geweldig en maakt het mogelijk ook nu weer onze uit de hand gelopen hobby te kunnen uitoefenen. Onze dank is daarom groot.

In 2022 was het Aad van Velsen met zijn Van Velsen Rallysport die Rallytrucks de mogelijkheid gaf mee te gaan naar de Breslau Rally. Zo maakten beide Rallytrucksmannetjes Alex Miedema en Robert Baarda voor het eerst een rally van binnenuit mee. Intensief, maar meer dan fantastisch. Dichter op de verhalen kan je niet zitten en de ervaring smaakte naar meer. Van Velsen Rallysport ontbreekt nu voor het tweede jaar op rij, maar Truck Team Müller durfde het vorig jaar wel aan om Robert mee te nemen. Zo lukte het ook in 2023 weer mooie dagverslagen te maken vanaf de woeste Poolse gronden. Alex diende als steun en toeverlaat vanuit zijn eigen Friesche habitat. Dit jaar een bijna zelfde constructie, behalve dan dat heer Miedema op een prachtige roadtripvakantie is en zijn inzet daardoor wat beperkt is.

Van Velsen Rallysport tijdens de Breslau van 2022

De Blauwe

Truck Team Müller staat met twee DAF rallytrucks aan de start. De blauwe heeft Jeroen Müller als piloot aan boord en Jeroen Assink doet dienst als navigator. Guido Vredenberg maakt het drietal compleet als monteur. Na het vroege uitvallen in de editie van 2023 is uitrijden het grote doel, maar een top vijf plek moet er als alles naar wens verloopt best in kunnen zitten.

De Witte

Martin Roeterdink is de bestuurder van de witte DAF. Hij heeft Patrick Koenjer als navigator aan boord en Ralph Müller gaat mee als monteur. Voor deze debutanten is het doel ook uitrijden en zo ervaring opdoen voor de komende jaren.

De rally gaat op zondag 23 juni van start met een korte proloog. Maandag barst de echte strijd los en de rally duurt tot zaterdag 29 juni.

Toch leuk: Voor het eerst stickers van Rallytrucks op een rallytruck