Special stage nummer vijf zit er op. De meeste trucks staan alweer in het bivak voor onderhoud en eventueel reparaties. Komende nacht volgt namelijk de nachtetappe, dus is de tijd beperkt.

Rally Team Dust Warriors

Het is knap eentonig. Wat mij betreft met de nadruk op knap. Want wederom heeft William van Groningen gewonnen. Navigator Raph Van Elshout doet verslag: “Mooi rondje. Vandaag hebben we relatief rustig gereden. We hebben moeten snoeien als eerste truck dus dat kost altijd een raam. Kapot raam maakt weer dat je het moeilijker ziet qua rijden en navigeren dus wat rustiger moeten rijden. Mooi rondje, neutralisaties erin is jammer vanwege het ritme.

Ook de nummers twee en drie zijn weer dezelfde. Kittler op twee en Heuer op drie. De uitslag is nog wel voorlopig. Mogelijke straffen worden vaak de dag erna in de uitslagen verwerkt.

Expeditievoertuigen Rallytream

Het is Hugo Kupper weer gelukt om als best of the rest te eindigen. “Super lekker dagje gehad, prachtige proeven. Racen over kleine bospaadjes mooie hoogteverschillen erin. Maximaal gereden met onze truck. Technisch geen problemen gehad. Nu even onderhoud. Zin in de nachtetappe.” aldus een enthousiaste Kupper. Vorig jaar kon het team een flinke slag slaan in een natte nachtetappe. Ook nu wordt er heftig weer verwacht. Wie weet zit er nog een verrassing in en komt het podium toch nog in zicht.

FVDS Offroad

Jasper Fiers kwam vandaag met zijn ex-De Rooy Ginaf X2223 weer goed uit de verf. In dit terrein hoort deze truck ook veel meer thuis. Een vijfde plek is echt een gave prestatie die vast naar meer smaakt.

De andere truck van het team is negende geworden. Hans van der Sande eindigde de afgelopen dagen regelmatig voor Fiers, maar nu lijkt de teamnaam Fiers Van Der Sande wat volgorde weer te kloppen 😜

Truck Team Van de Krol

Achter de Kamaz van Sueptitz en de rode Tatra van Ladislav Csekey Svk…. (Tsja… Ik verzin het niet en heb de naam tot nu toe vakkundig ontweken. Moest er toch een keer aan geloven.) is de Scania van Van de Krol knap achtste geworden. William van de Krol had zich perfect vermaakt: “Geweldig. Donders mooie route. We hebben alleen een kapotte schokbreker die de cabine in kwam.” aldus de rijder uit Voorthuizen. Excuus nog aan allen in het team die niet in Barneveld wonen, terwijl ik in mijn vorige verslag schreef over “Barneveld en omgeving”. Dat had ik beter niet moeten schrijven. De bedreigingen waren niet uit de lucht 😜 Zonder gekheid: Eén van de mooie ervaringen dit jaar is het leren kennen van dit team.

Terug naar de schokbreker die zichzelf de cabine in torpedeerde. Dat is toch wel weer een bijzonder verhaal. De truck wordt nu gerepareerd en klaargemaakt voor de nachtetappe. Naast de schokbreker waren er twee kapotte tripmasters en een deur die niet mee goed sluit na een aanraking met een plotseling overstekende boom. Buiten de kleine beschadigingen lijken Van de Krol, Koudijs en Van Veldhuizen klaar voor de wederom nieuwe ervaring genaamd nachtetappe.

Twee tripmasters kapot

RéPaRé

Dennis van der Kraats is helemaal in zijn nopjes met de prestatie van vandaag: “Helemaal super. Top dag gehad. Vannacht starten we als tiende omdat we vijf plekken hebben goedgemaakt.”

Team De Graaf

Ook dit team heeft het naar hun zin. De Graaf junior laat weten dat het is goedgegaan: “Alleen voorraam gescheurd maar hij zit er nog in. We hebben nog een paar buggy’s uit de sloot getrokken vandaag. Was weer hoge funfactor!” Het team heeft even rust en zal iets na middernacht starten voor de etappe in het duister.

Truck Team Müller

Dan hebben we ook vandaag weer pechvogels. De Witte DAF van Truck Team Müller kwam iets voor negen uur het bivak weer opgereden. Met vastgeslagen rem moest veel tijd worden ingeleverd. Hierdoor kon de etappe niet worden uitgereden. Navigator Patrick Koenjer: “Het ging als een raket, maar ik voelde het al. Mooi balen” Het team pakt kort wat rust terwijl de truck weer wordt klaargemaakt. Over een paar uur zullen de mannen “gewoon” weer starten.

Leeuw Rallysport

Gisteren sloeg de pechduivel al toe en vandaag ging was hij nog niet klaar met het team. De ven is naar beneden geslagen en die heeft de boel behoorlijk beschadigd. Het is nog onduidelijk of het team de truck gaat repareren en zo ja, of dat nog lukt voor de start van de volgende etappe. De tijd dringt wat dat betreft.

Alsof dat nog niet genoeg is heeft de pechduivel ook Marnix Leeuw meegesleurd in de malaise. De motor heeft schade en het is voor de jongeling definitief einde rally.

Ontzettend jammer voor Leeuw Rallysport, maar de rally is nietsontziend en gaat keihard doorrrrrr….