In de extreme klasse voor lichte trucks doet het Goldständer team met Floor Dekkers, Simon Meintema en de Duitser Hendrik Alfers mee in een speciaal geprepareerde Unimog. Halverwege de rally doet het team uit Groningen nog steeds mee voor de winst.

De truck blijft het team in positieve zin verbazen. Toch ontstond er een probleem waardoor de turbo kapot ging. Dat werd een herhalend probleem, en met een beperkte voorraad turbo’s was het daarom erg prettig de oorzaak nu waarschijnlijk te hebben gevonden. De Unimog verloor oliedruk waardoor de turbo het begaf. Het probleem werd opgelost en tijdens de proef van gisteren verliep gelukkig alles goed.

Topoverleg eerder deze week in een poging het turboprobleem te tackelen

In de extreme klasse heeft iedere truck een duikdiploma. Dat diploma bestaat in ieder geval uit een lier en een modderbestendige crew. Iedere proef kent minimaal één punt waar de deelnemers dat diploma ook waar moeten maken. Het is de meest uitdagende vorm van off-road rallysport.

De Goodständer Unimog duikt overtuigend de modderpoel in