Ze gingen voor goud, maar het werd brons. Toch is het Goldständer Offroad Team verre van teleurgesteld. Met wat het team de afgelopen rally heeft moeten doorstaan, is het al een wonder dat de Unimog goed aan de finish is gekomen. Na het in een eerder artikel beschreven probleem met de turbo’s, volgde na de volgende etappe een schrikbarende constatering dat de truck wel heel veel liters olie verbruikte. Geen goed teken, dus ging het hele blok op de operatietafel en werd gezocht naar de oorzaak.

Oorzaak is één ,maar vervolgens oplossen is twee. Dat alles met een tikkende klok voor een maximale druk. Want de starttijd stond vast en hing als een zwaard van Damocles boven de bivaktent van team. Normaal zou je zo’n tent misschien een partytent noemen, maar een feestje was het op dat moment niet. De mega gedreven monteurs hadden strak geconcentreerde koppies en waren met volle aandacht bezig de schier onmogelijke klus te klaren. Neem je die omstandigheden mee, dan is die derde plek in de Extreme Klasse voor Lichte Trucks eentje om in een gouden lijst op te hangen en zwaar te koesteren. Deze prestatie blijft waarschijnlijk tot in lengte van dagen in het geheugen van de teamleden gegrift staan.

Foto: Goldständer Offroad Team