Ondanks dat Hans Stacey in topconditie is, hebben diverse doctoren hem geadviseerd toch van deelname aan de rally van 2022 af te zien. In een recente reguliere test was een sterke afwijking te zien met de tests er voor. Omdat het te kort dag om er vóór de Dakar achter te komen wat er precies aan de hand is, is besloten niet mee te gaan. Zowel Hans zelf als Team de Rooy zetten gezondheid en veiligheid vóór alles. In Hans zijn plek zal Vick Versteijnen meegaan, die in 2019 ook al deel uit maakte van Team de Rooy.

Doordat Vick zijn eigen navigator Teun van Dal meeneemt is de Dakar van 2022 voor Anton van Limpt ook al weer voorbij voor hij begonnen is. Voor de tweede keer dit jaar al, Anton zou aanvankelijk naast zijn vriend Ton van Genugten op de navigatorsstoel plaats nemen. Randy Smits blijft nog steeds de monteur van de truck.

Vick Versteijnen: “Dag skipiste, hoi zandbak. Geheel onverwachts ga ik invallen voor Hans Stacey bij team de Rooy in Dakar 2022. Aanstaande maandag vliegen we al naar Saudi-Arabië, samen met mijn eigen navigator Teun van Dal en Randy Smits als monteur gaan we dit avontuur aan. We hebben super veel zin om te gaan starten op 1 januari in Jeddah met de nieuw gebouwde truck.”

Foto Rallymaniacs