Zaterdag 20 november zagen we hem dan in het echt: Nicias! De nieuwe truck van Kees Koolen die vers uit de werkplaats van MM Technology in Tsjechië was overgekomen naar Eersel. Over project 2030 mochten wij als eerste melden in een eerder artikel. Nu stonden we vol bewondering te kijken naar de top rallytruck die door Martin Macik en Martin Macik junior ontwikkeld en gebouwd is. Koolen straalt ons weer tegemoet en terwijl we handen schudden spreekt hij ware woorden: “Mooi hè!” Daar kunnen we alleen maar bevestigend op reageren. Toen Kees op zoek ging naar een geschikte truck voor zijn ambitieuze project 2030, ging hij simpel doch doeltreffend te werk. Hij speurde de uitslagen bij de trucks van de afgelopen jaren na en kwam tot de conclusie dat hij het beste af is met een truck van Macik. Hij nam contact op en kocht er één. “Macik vroeg me hoe ik ‘m wilde hebben. Ik heb gezegd dat ik hem precies zoals zijn eigen truck wilde hebben.” Aldus Koolen. Zo gezegd, zo gedaan en zie hier: Nicias is zijn naam! In het Eerselse zand gaf Koolen Nicias de sporen zonder tot het uiterste te gaan.

De komende Dakar staat in het teken van gegevens verzamelen. Zo is er een frame voor een accupakket in de bak van de huidige rallytruck geplaatst. Kees en zijn team willen weten wat zo’n frame te verduren zal krijgen. Alle data die de komende weken verkregen worden, helpen bij het construeren van de volgende truck. Het plan is om na de Dakar te werken aan een volledig elektrisch aangedreven rallytruck.

Nu is Kees Koolen een sportman pur sang en zo zal hij met een schuin oog naar de top 10 kijken en hoopt hij zich daar te kunnen nestelen. Komend jaar zal een uitgebreid programma gereden worden met de truck, maar voor nu moet Kees het doen met beperkt aantal kilometers met de Nicias. Over de rondjes in Eersel was hij zeer tevreden. In de Dakar zal hij de eerste dagen gebruiken om ritme te vinden, daarna zal het gas er steeds steviger opgaan. Nog een paar dagen wachten en we gaan zien hoe Koolen Nicias de sporen geeft.