Téo Calvet zou, na een zeer succesvol truckrallydebuut eerder deze maand, in januari zijn Dakar debuut maken in een door Buggyra geprepareerde Tatra Phoenix. Het mag helaas niet zo zijn. “Zoals je kunt zien heb ik mijn pols een paar dagen geleden gebroken, daarnaast ben ik met COVID-19 besmet. Ik ben niet in staat om aan de 2022 Dakar mee te doen”, schrijft de jonge Fransman op Instagram. Hij is vastberaden om in 2023 nog beter en sterker terug te komen. Wij zijn erg benieuwd of de zoon van Fabien Calvet het in die Dakar net zo goed zal doen als tijdens zijn truckracecarrière op het circuit. In tegenstelling tot De Rooy, waar Vick Versteijnen op het laatste ogenblik Hans Stacey om gezondheidsredenen vervangt, kiest Buggyra er voor om de truck met startnummer 536 terug te trekken, zo meldt teameigenaar Martin Koloc ons. Ignacio Casale zal het dus zonder snelle service moeten doen. Rest ons nog om Téo een voorspoedig herstel te wensen!

Calvet is niet de enige deelnemer met COVID-19. Ook Erik van Loon kan niet aan de start verschijnen nadat hij positief getest is. Voor zover bij ons op dit moment bekend is er onder de Nederlandse truckers niemand die positief getest is.