Foto Willy Weyens

Als echte liefhebbers hebben wij genoten van de strijd die we zagen bij de trucks afgelopen Dakar rally. Helaas moest je eerst voorbij de dominante Kamazzen kijken, om die schoonheid te zien. Die prachtige strijd wilden we belonen. Zo hebben wij halverwege de rally besloten een prijs in het leven te roepen voor “the best of the rest”. Lange tijd leek het er op dat we voor uitreiking naar TsjechiĆ« moesten gaan, maar nadat Ales Loprais wegviel uit het klassement konden we dichter bij huis blijven. Na enig uitstel, hebben we afgelopen maandag de speciaal gemaakte trofee uitgereikt aan niemand minder dan Janus van Kasteren jr. Natuurlijk is de prijs ook voor navigator Marcel Snijders, monteur Darek Rodewald en het gehele Team De Rooy.

Janus nam de prijs graag in ontvangst en sprak de hoop uit dat hij er een hele rij zal verzamelen in de komende jaren, al is de echte Dakar trofee winnen natuurlijk nog mooier en de absolute droom. Van Kasteren benadrukte dat winnen van Kamaz erg moeilijk is. De teamstructuur en financiĆ«le mogelijkheden bij het enige echte fabrieksteam zijn niet te vergelijken met dat van Team De Rooy. Natuurlijk gaan ze het volgend jaar weer proberen met verbeterde Iveco rallytrucks. Van Kasteren wil graag meer rally’s rijden om zo ook zelf beter aan de start te verschijnen. Helaas krijgt team De Rooy het niet voor elkaar op tijd een truck te prepareren voor de Tunesia Desert Challenge en zal Janus daar deelnemen met een lichtgewicht buggy van Arcane Racing.

Steun ons!

Terwijl Van Kasteren vol bewondering naar de trofee keek, sprak hij zijn bewondering uit voor ons initiatief en werk met Rallytrucks.nl. De trofee is mede mogelijk gemaakt door onze vrienden van scalemasters.nl en cvsmodeltrucks.nl.