Het is al weer even geleden dat de Rallytrucksmannetjes iets van zich hebben laten horen. De simpele reden hiervoor is dat zowel mannetje Alex Miedema als ik, mannetje Robert Baarda, te druk waren met betaald werk. Nu heeft het Rallytrucks gebeuren niet helemaal stil gelegen, want vlak voor de in april verreden Tunesia Desert Challenge (TDC) zijn we op bezoek geweest bij Aart Schoones en Eimbert Timmermans. Deze klasbakken zijn verantwoordelijkheid voor de bouw van vele DAF rallytrucks en Aart Schoones heeft heel wat beginnende rallyrijders onder zijn hoede gehad. Maurik van den Heuvel, Vick Versteijnen en Ton van Genugten begonnen allemaal onder het toeziend oog van maestro Schoones aan het rallyrijden in een truck. 

Helaas viel een sportief succes voor Schoones in de TDC al snel in het water door technische problemen. Eimbert Timmermans wist met zijn unieke torpedo de titel niet succesvol te verdedigen. Hij eindigde de TDC op de 12e positie. Beide mannen blijven echter goud waard en hopelijk zien we ze komende jaren nog regelmatig terug. 

Steun ons!

De rally werd overigens gewonnen door de Belg Igor Bouwens (Iveco) die een spannende strijd voerde met landgenoot Steven Rotsaert (MAN). De Nederlandse eer werd hooggehouden door de Zeeuwse man van staal: Adwin Hoondert. Zo kon Eimbert toch trots een door hem gebouwde DAF rallytruck op een podium zien eindigen. Mike Panhuijzen nam met zijn Green Team Panhuijzen MAN rallytruck ook deel aan de goed bezette rally. Met een 7e positie in het eindklassement en winnaar in de standaard klasse kwam het team tevreden terug naar Nederland.

Hopelijk kunnen we als rallytrucksmannetjes volgend jaar uitgebreider verslag doen van deze interessante rally. Daar werken we aan. We zullen in ieder geval vanaf nu veel aandacht geven aan de Breslau rally die van 27 juni t/m 1 juli in Polen verreden zal worden.